Toch geen Strade Bianche en co? "Italiaanse overheid wil 1 maand zonder (sport)evenementen"

  Krijgt Julian Alaphilippe geen opvolger in Siena?

  Is organisator RCS te voorbarig geweest? Een stuurgroep, gesteund door de Italiaanse premier Giuseppe Conte, wil dat er gedurende één maand geen manifestaties - ook sportevenementen - worden georganiseerd in Italië waarbij toeschouwers aanwezig zijn. Dat kan een flinke streep door de rekening zijn van de Italiaanse voorjaarskoersen en de Italiaanse voetbalcompetitie.

  Het gaat voor alle duidelijkheid nog maar om een voorstel en niet om een bevestigde maatregel, maar de richtlijn van een wetenschappelijk comité - opgericht op vraag van premier Giuseppe Conte - klinkt drastisch en onheilspellend.

   

  Tot nu toe werden voetbalwedstrijden uitgesteld of achter gesloten deuren afgewerkt en gisteren meldde organisator RCS dat de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo niet zouden worden afgelast, maar dat nieuws lijkt een dag later dus al achterhaald.

   

  Het voorstel van de werkgroep: "Gedurende 30 dagen moeten manifestaties vermeden worden, ook sportieve evenementen, waarbij toeschouwers aanwezig zijn en waarbij de veiligheidsafstand van minstens één meter niet gerespecteerd wordt." De maatregel zou voor heel Italië van kracht zijn.