Chantal Blaak triomfeert na straffe solo, Kopecky sprint naar 3e plaats

  Chantal Blaak wint oververdiend.

  Chantal Blaak (Boels-Dolmans) heeft voor de 3e keer in haar carrière de Memorial Roger Delhaye of de GP Samyn voor vrouwen op haar naam geschreven. De wereldkampioene uit 2017 zette een solo van meer dan 50 km op poten in de Waalse opener. Lotte Kopecky werd 3e en eerste Belgische.

  Na een 4e plaats vorig weekend in de Omloop had Chantal Blaak zin om een sterk nummer op te voeren. Op meer dan 50 km van de streep ging de voormalige wereldkampioene solo.


  5 rensters, met 2 ploeggenotes van Blaak, zetten de achtervolging in. Van den Bos, Majerus, Biannic, Van Dijk en Kopecky draaiden goed rond, maar wat ze ook probeerden, Blaak bleef buiten schot.

   

  De 30-jarige renster triomfeerde voor de 3e keer de Memorial Roger Delhaye (na 2015 en 2016). Voor de 7e keer in 9 edities ging de zege naar een Nederlandse.

   

  Kopecky kon die hegemonie niet doorbreken. Twee dagen na het WK baanwielrennen in Berlijn sprintte onze landgenote naar de tweede ereplaats.

    Uitslag GP Samyn voor vrouwen  
  1. Chantal van den Broek-Blaak (Ned) 95 km in 2u35'01"
  2. Christine Majérus (Lux) op 1'50"
  3. Lotte Kopecky z.t.
  4. Ellen van Dijk (Ned)  
  5. Jip van den Bos (Ned)  
  6. Aude Biannic (Fra) 1'56"
  7. Lonneke Uneken (Ned) 3'43"
  8. Marjolein van 't Geloof (Ned)  
  9. Claire Faber (Lux)  
  10. Alba Teruel Ribes (Spa)  

  Lotte Kopecky (r) fietst meteen het podium op in haar eerste wegkoers van 2020.

  Kopecky: "Twijfelde om mee te gaan met Chantal"

  • Chantal Blaak (winnares): "Dit is al mijn 3e zege in de GP Samyn, dit is duidelijk een koers die mij ligt. We wilden het ploegenspel spelen en dus viel ik aan. Omdat niemand mij volgde ben ik dan maar alleen gegaan. Dit is mijn eerste zege van het seizoen, de druk is er nu al wat af."

   

  • Lotte Kopecky (derde): "Chantal ging vroeg in de aanval. Ik twijfelde om mee te gaan en dat had ik duidelijk niet mogen doen. Ik ging ervan uit dat de 4 rijdsters van Movistar het heft wel in handen zouden nemen, maar ze reden niet vol door. Uiteindelijk kan ik wel leven met mijn 3e plaats. Dit was nog maar mijn eerste wegkoers, dit is een mooie opening van het seizoen."