Geen high fives, geen handtekeningen: NBA verspreidt coronavoorzorgen

  De NBA raadt af om voorwerpen van fans aan te nemen of te signeren.

  Nu ook de VS zijn eerste coronaslachtoffers telt, heeft de NBA een adviesbrief opgestuurd naar de 30 ploegen in de basketbalcompetitie. Spelers nemen best geen objecten van fans aan en wisselen high fives best voor een "vuistje".

  De NBA verpsreidde vandaag een lijst met aanbevelingen. Basketballers kunnen besmetting vermijden door "vuistjes" te geven aan fans en geen high fives. Ze nemen beter ook geen ballen, truitjes en pennen uit het publiek aan voor handtekeningen.

  De lijst bevat nog andere, eerder logische, adviezen zoals contact vermijden met zieke mensen, thuisblijven bij ziekte en het desinfecteren van veelgebruikte voorwerpen. De NBA benadrukte ook nog dat het de situatie permanent opvolgt.

  Spelers reageerden gemengd op de adviesbrief. "Ik denk niet aan zo'n dingen", zei Jimmy Butler van Miami Heat. "Ik blijf wie ik ben."

  Portland-guard CJ McCollum nam het advies dan weer zeer ernstig: "Ik stop officieel met handtekeningen uit te delen. Zorg ervoor dat jullie jullie handen goed wassen en dat je je mond bedekt als je hoest."