Adnan Custovic en Franck Berrier moeten KV Oostende in 1A houden

  Custovic en Berrier hebben een verleden aan de kust.

  Een dag na het ontslag van Dennis van Wijk heeft KV Oostende al een opvolger kunnen strikken: oude bekende Adnan Custovic wordt weer T1 bij de 15e in het klassement. Ex-speler Franck Berrier wordt zijn assistent.

  KV Oostende zette gisteren Dennis van Wijk aan de deur, een dag later werd Adnan Custovic al binnengelaten als zijn opvolger. De 41-jarige Bosnische Belg lag tussen 2015 en 2018 onder contract bij KVO, eerst als assistent-coach, daarna als T1.

   

  Custovic moet Oostende nu dus in de Jupiler Pro League houden. "Ik ben blij om terug te keren", zegt Custovic, die voor het laatst in ons land aan de slag was bij Waasland-Beveren.

   

  "Ik heb me altijd goed gevoeld in Oostende en de band met de spelers, de omkadering, het personeel en de fans was ook altijd opperbest. Het deed me pijn om KVO onderin te zien staan, maar ik zal mijn uiterste best doen om de komende twee wedstrijden tot een goed einde te brengen."

   

  "Zaterdag wacht ons een belangrijke wedstrijd. We moesten dus snel schakelen", vult voorzitter Frank Dierckens aan. "Aanvankelijk bekeken we de opties om een interne oplossing te zoeken, maar om verscheidene redenen was dat niet zo evident. Dus de keuze viel al snel op een externe man en dan was het belangrijk dat die persoon én de competitie kent én de spelersgroep kan inschatten."

   

  "Dan kwamen we logischerwijs bij Custovic uit. Bovendien werkte Adnan eerder al samen met verscheidene van onze spelers. De spelers die nog met hem samenwerkten, zijn ook unaniem lovend over zijn aanpak. Als hoofdtrainer loodste hij KVO toen in een moeilijk seizoen naar veilige haven én hij lanceerde terzelfdertijd ook onze jeugdproducten Jelle Bataille en Robbie D'Haese in de eerste ploeg."

   

  "Ik denk dat hij de geknipte man is om deze job tot een goed einde te brengen. Bovendien brengt hij met ex-speler Franck Berrier ook een oude bekende mee die het huis erg goed kent."

  Voorzitter: "Ik geloof er rotsvast in dat we het behoud zullen verwezenlijken"

  Franck Berrier (36), ex-speler van KV Oostende, gaat met Custovic de uitdaging aan. Berrier was analist bij de Franstalige betaalzender VOO.

   

  "Door zijn werk als analist is hij de Belgische competitie altijd blijven volgen", aldus Frank Dierckens. "Hij ambieerde echter een functie binnen een club en waar kan hij beter beginnen dan bij de ploeg waar hij toch vijf jaar lang speelde én met een trainer waarmee hij drie jaar samenwerkte."

   

  "Met deze aanstellingen geloof ik er rotsvast in dat we het behoud zullen verwezenlijken. Ik zag vandaag ook een gemotiveerde spelersgroep aan het werk op het oefenveld en ik ben er zeker van dat de supporters hen zaterdag honderd procent zullen steunen. Hopelijk kunnen we na de wedstrijd samen feest vieren."