Ook paniekvoetbal bij KV Oostende? Coach Dennis van Wijk is ontslagen

  Van Wijk doet het seizoen niet uit bij KVO.

  De degradatiestrijd in de Jupiler Pro League eist slachtoffers. Waasland-Beveren voerde een week geleden al een trainerswissel door, vandaag is KV Oostende aan de beurt. Dennis van Wijk wordt aan de kant geschoven. "We kiezen voor deze ingreep om het tij te doen keren", meldt KVO, de 15e in de stand. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend.

  "De mayonaise met de spelersgroep pakte niet helemaal"

  Aangezien Cercle Brugge (14e met 23 punten) na 12 op 12 door het kleinste gaatje lijkt te kruipen, is het degradatiespook meer en meer opgeschoven naar Waasland-Beveren (16e met 20 punten) en KV Oostende (15e met 22 punten).

   

  En een kat in het nauw maakt rare sprongen. Vorige week zondag nam Waasland-Beveren afscheid van coach Arnauld Mercier, die werd opgevolgd door Dirk Geeraerd. Vandaag volgt KV Oostende dat voorbeeld: het zet de samenwerking met Dennis van Wijk stop.

   

  Van Wijk werd op oudejaarsdag voorgesteld als T1 bij KVO, dat uit het niets op zoek moest naar een nieuwe trainer nadat Kare Ingebrigtsen plots naar Cyprus was vertrokken. 

   

  "Met Van Wijk kozen we voor iemand die de competitie én de club kende, dat vonden we toch wel belangrijk”, legt voorzitter Frank Dierckens in een mededeling op de clubsite uit. “We waren er ook van overtuigd dat zijn aanpak de juiste zou zijn voor deze spelersgroep. Iemand die de focus legde op hard werken en discipline."

   

  "Tijdens de stage in Spanje werd de basis gelegd voor wat een goed einde van het seizoen moest worden. We moeten nu echter vaststellen dat de mayonaise met de spelersgroep niet helemaal pakte en dat we slechts 4 op 21 behaalden."

   

  "Dan hadden we twee keuzes: verder werken en hopen dat we in de laatste twee wedstrijden punten zouden pakken of toch ingrijpen om zo het tij te doen keren. We kozen voor de laatste optie."

  Van Wijk, een specialist in reddingsoperaties, moet opstappen bij KVO.

  "Je moet een keuze durven te maken"

  "Ik kan Dennis niets verwijten inzake inzet en werkkracht en we zijn hem ook dankbaar dat hij deze opdracht aanvaard heeft", vult KVO-preses Frank Dierckens aan.

   

  "Maar als de resultaten en het spel niet zijn wat we ervan verwachtten, dan moet je een keuze durven te maken en dat hebben we ook gedaan."

   

  "Het is nu aan de spelersgroep om in de laatste twee matchen alles op alles te zetten om zo het behoud te verzekeren. We rekenen alvast op de steun van de supporters om zaterdag voor een kolkende sfeer te zorgen. Allemaal samen moeten we er 100 procent voor gaan.”

   

  "De nieuwe invulling van de trainersstaf zal eerstdaags worden bekendgemaakt", besluit KVO.

  Ook sportief manager Guy Ghysel verlaat de club

  De stoelendans bij KV Oostende kreeg in de vooravond nog een volgende ronde. Ook sportief manager Guy Ghysel verlaat de club. "Hij nam zelf de beslissing om met onmiddellijke ingang te stoppen", meldt KVO.

   

  Ghysel werkte 32 jaar bij KVO en volgde zo'n 10 maanden geleden Hugo Broos op als sportief manager. Het ontslag van Dennis van Wijk bracht ook zijn vertrek in een stroomversnelling.

   

  "Na het vertrek van Kare Ingebrigtsen kozen we voluit voor Dennis Van Wijk als trainer. Ik kende Dennis nog van vroeger en hij was in mijn ogen de juiste kandidaat om over te nemen. Na zijn ontslag neem ik mijn verantwoordelijkheid en zet ik een stap opzij. Of ik in de toekomst nog terugkeer in een andere hoedanigheid is niet aan de orde, nu primeert het behoud van KVO. Ik hoop oprecht dat de club zich de komende twee speeldagen kan handhaven in eerste klasse", argumenteert Guy Ghysel.

   

  “We bedanken Guy voor zijn geleverde werk in moeilijke omstandigheden. Ik betreur, maar aanvaard zijn beslissing", reageert voorzitter Frank Dierckens.