Topgolfer Dustin Johnson past voor de Olympische Spelen

  Dustin Johnson, de nummer 5 van de wereld, heeft beslist om de Olympische Spelen aan zich voorbij te laten gaan. De Amerikaan vindt de strijd om de lucratieve FedEx Cup play-offs belangrijker dan goud op de Spelen.

  4 jaar geleden stond golf voor het eerst sinds lang weer op het olympische programma. Toch haakten ook toen al heel wat toppers af, velen zogenaamd uit schrik voor het zikavirus. Ook nu blijven de topgolfers koele minnaars van de Olympische Spelen.

   

  Dustin Johnson is de eerste grote naam die ervoor uitkomt niet naar Tokio te zullen afreizen. De voormalige nummer 1 van de wereld (nu 5e) gaf eerder al toe te twijfelen en hakte nu de knoop door.

   

  "Dustin is al een paar keer dicht geweest in de FedEx Cup play-offs", zegt zijn zaakwaarnemer. "Hij wil die trofee (en de 15 miljoen dollar voor de winnaar, red) absoluut winnen voor hij stopt met golfen. Hij denkt dat hij niet in de beste vorm kan meedoen als hij vlak ervoor een lange internationale trip heeft."

   

  De Amerikanen mogen 4 golfers uitvaardigen naar Tokio, als die allemaal in de top 15 van de wereldranking staan. Johnson staat op die Amerikaanse lijst 3e, na Brooks Koepka en Justin Thomas, maar voor onder meer Webb Simpson, Patrick Reed en Tiger Woods.