Organisator RCS bevestigt: Strade Bianche, Tirreno en Milaan-Sanremo gaan door

  De Strade Bianche is op 7 maart, Tirreno van 11 tot 17 maart en Milaan-Sanremo op 21 maart.

  De Italiaanse wielerwedstrijden Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo van de komende weken gaan gewoon door. Dat heeft organisator RCS Sport aan de deelnemende wielerteams laten weten. Door het coronavirus stonden er vraagtekens achter de wedstrijden.

  Sinds een 10-tal dagen heeft het coronavirus flink toegeslagen in Italië en meer bepaald Noord-Italië. Na China en Zuid-Korea is Italië het land met de meeste coronagevallen. Er zijn tot vandaag 1.701 gevallen geregistreerd, 41 mensen overleefden het virus niet.

   

  Door de besmetting van 2 Italiaanse personeelsleden van een wielerploeg werd vorige week de UAE Tour nog stopgezet. Die rittenkoers van de World Tour in de Verenigde Arabische Emiraten wordt ook georganiseerd door RCS Sport.

   

  De grote vraag was of de 3 WorldTour-koersen van de komende weken in Italië zouden doorgaan: de Strade Bianche op 7 maart, de Tirreno van 11 tot 17 maart en Milaan-Sanremo op 21 maart. Vandaag nam RCS Sport de twijfel weg: de organisatie stuurde een mail naar alle deelnemende wielerploegen om te bevestigen dat de koersen zullen plaatsvinden.

  Stand van zaken coronavirus wereldwijd: