Hoe oordeelt het Referee Department over fases in Racing Genk-Club Brugge?

  RC Genk-Club Brugge was een potige wedstrijd.

  Het Referee Department van de KBVB heeft tegenwoordig elke maandag zijn handen vol om duiding te geven bij enkele discutabele fases. Dat is vandaag niet anders.

  De overtreding van Balanta, handspel van Rits

  Over de overtreding van Eder Balanta (Club Brugge), geen kaart: "Bij een hoge lange pas springt Eder Balanta (Club Brugge) kijkend naar de bal, om de bal te spelen. Hij maakte contact met Sébastien Dewaest (RC Genk) met zijn arm/elleboog op een roekeloze manier."

   

  "Het Referee Department verwachtte een gele kaart in deze situatie, maar geen VAR Interventie omdat de VAR enkel kan ingrijpen bij een 'gemiste' rode kaart."

   

  Over het handspel van Mats Rits (Club Brugge), geen penalty: "Dries Wouters (RC Genk) en Mats Rits (Club Brugge) gaan in duel bij een hoge bal in het strafschopgebied. Beide spelers raken de bal niet met het hoofd. De bal maakt daarna contact met de arm van Mats Rits."

   

  "De arm is 'weg' van het lichaam (away from the body) en maakt het lichaam onnatuurlijk groter. Het Referee Department verwachtte een strafschop en een VAR-interventie bij deze fase."

  De overtreding van Kouassi

  Over de overtreding van Eboue Kouassi (RC Genk), geen kaart: "Charles De Ketelaere (Club Brugge) ontvangt de bal buiten het strafschopgebied en wordt door Eboue Kouassi (RC Genk) foutief afgestopt. Hij maakte een overtreding met een gestrekt been en de studs vooruit. Het contact is boven de enkel."

   

  "Het Referee Department verwacht hiervoor een rode kaart. De scheidsrechter gaf geen kaart tijdens de wedstrijd (careless foul), dat wil zeggen dat hij de fout niet duidelijk zag en dat de VAR had moeten tussenkomen voor een 'gemiste' rode kaart-situatie."