Herboren Jasper Stuyven: "Ik was vorig jaar misschien te fanatiek"

  Met een zege in de Omloop Het Nieuwsblad en een 5e plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne was Jasper Stuyven zonder twijfel de man van het openingsweekend. Een groot verschil met vorig jaar, toen het vierkant draaide bij Stuyven. Wat is er veranderd?

  "Het is een zwaar openingsweekend geweest, maar toch zit ik hier nu relaxed. Niets hoeft nog voor mij nu", treft Sporza een ontspannen Jasper Stuyven aan. "Dat wil wel niet zeggen dat ik nu op mijn lauweren ga rusten."

   

  Stuyven zou dit jaar wel eens bij het clubje renners kunnen komen dat een Monument heeft gewonnen. "In 2018 heb ik bewezen dat ik in alle koersen in het voorjaar mijn mannetje kan staan. Maar ik denk dat Parijs-Roubaix het best binnen mijn mogelijkheden past."

  Stuyven wint Omloop Het Nieuwsblad

  "Focus op voeding en gewicht bezorgde mij stress"

  Die goeie prestaties in 2018 waren onrechtstreeks ook de oorzaak van Stuyvens mislukte voorjaar in 2019. "Ik wou te graag bevestigen. Ik was misschien te fanatiek, maakte me druk om kleine zaken."

   

  "Ik ben nu ook minder gefocust op mijn voeding en gewicht. Dat heeft me de voorbije jaren, en zeker vorig jaar, veel stress bezorgd. Ik ben naar Monaco verhuisd en heb daar mijn rust gevonden. En ik deed ook een hoogtestage voor het voorjaar", somt Stuyven de oorzaken van zijn ommekeer op.

   

  Stuyven werkt sinds kort ook weer samen met een psycholoog. "Ik had er al 2 jaar mee samengewerkt, maar vorig jaar dacht ik dat ik het allemaal wel wist en begreep. Net toen ik het het meeste nodig had. Daarom heb ik de draad nu weer opgepikt."

  Ontspannen Stuyven na het openingsweekend