Fury en Wilder kijken elkaar op 18 juli een derde keer in de ogen

  Fury heeft Wilder tegen het canvas gemept.

  Tyson Fury en Deontay Wilder kijken elkaar in juli in Las Vegas een derde keer in de ogen in de strijd om de WBC-riem bij de zwaargewichten. Dat hebben de organisatoren vandaag bevestigd.

  In een rematch van hun controversiële draw in december 2018 was Fury vorige maand duidelijk de betere. De "Gipsy King" mepte Wilder tegen het canvas in de 3e en 5e ronde.

   

  Tijdens de 7e ronde dwong de Brit zijn tegenstander in de hoek en loste een heel arsenaal aan slagen op het lichaam van Wilder. Daarop zette scheidsrechter Kenny Bayless het gevecht stop. Wilder aast nu op wraak.

   

  "We kregen vrijdagavond een bericht van het team rond Wilder, waarna de beslissing viel dat 18 juli de beste datum is voor een nieuw duel", zegt organisator Bob Arum. 

   

  Fury mocht zich na de winst voor het eerst sinds 2015 wereldkampioen noemen. In 2015 versloeg hij de Oekraïner Vladimir Klitsjko en nam diens WBA-, WBO- en IBF-titels over.

   

  Daarna raakte Fury de weg kwijt door mentale problemen, onder meer te wijten aan zijn druggebruik. Wilder, 34, leed zijn eerste nederlaag in 44 profkampen. De "Bronze Bomber" had zijn WBC-titel al 10 keer met succes verdedigd.