Cédric Nuytinck en Lisa Lung vieren op BK tafeltennis

  Cédric Nuytinck won het enkelspel bij de mannen (archiefbeeld).

  Op het Belgisch kampioenschap tafeltennis hebben, net als in 2018, Lisa Lung en Cédric Nuytinck de titels in het enkelspel binnengehaald. Voor het eerst werd er ook een rolstoeltoernooi georganiseerd.

  Dit weekend stond in Spa het Belgisch tafeltenniskampioenschap op het programma. Op zaterdag werd het dubbeltoernooi gespeeld. Florent Lambiet en Martin Allegro schoten de hoofdvogel af bij de mannen. 

   

  Bij de vrouwen ging de titel naar Margo De Graef, uittredende Belgisch kampioene, en Lisa Lung. Het gemengd dubbel werd gewonnen door het duo Laffineur-Hackemack

   

  In de finale van het enkelspel bij de mannen nam Cédric Nuytinck het op tegen Florent Lambiet. Nuytinck, nummer 47 van de wereld en dus topfavoriet, bewees zijn kracht en won vrij eenvoudig: 4-1. De 26-jarige Leuvenaar sleept zo al zijn 4e titel binnen.


  "Het is altijd een speciaal gevoel en het went nooit", liet Nuytinck weten. "Er elk jaar opnieuw staan is zeker niet vanzelfsprekend. Ik was wel honderd procent en dan heb ik toch een grote kans om het toernooi te winnen."

   

  "Ik kan er zeker nog een paar titels bij doen, maar aan het record van Jean-Michel Saive wil ik niet denken", lachte Nuytinck. Saive staat met zijn 25 titels op eenzame hoogte.

  Lisa Lung pakt de dubbel

  Naast haar overwinning in het dubbelspel was Lung ook op zondag de beste bij de vrouwen. Ze was te sterk voor Daria Mityukova in de finale en pakte in 4 sets tegen 1 haar tweede Belgische titel.

  “Ik heb een topweekend achter de rug”, reageerde Lung tevreden. “Enkel tegen Florence Van Acker had ik het moeilijk, de andere wedstrijden zijn goed verlopen."

  Uitkijken naar de Spelen

  De kersverse kampioene keek ook nog vooruit naar de Spelen: "Ik heb een kleine kans om me te kwalificeren, maar ga er alles aan doen om dat ticket te grijpen.”

   

  Ook Nuytinck zat met de Spelen in zijn hoofd: “Door het coronavirus worden veel toernooien afgelast. Mentaal is dat een lastige situatie, er zijn zoveel vraagtekens. Ik vertrek nu naar Qatar voor een nieuw belangrijk toernooi, dus veel feesten zit er niet in.”

   

  Er werd voor het eerst ook een Masters rolstoeltoernooi georganiseerd tijdens het BK. Daar ging de titel naar Bart Brands. In de finale klopte hij Dimitri Ghion met 3-0.