Yves Lampaert werd omvergereden door volgauto van Trek: "Deed niet veel deugd"

  Lampaert had last van zijn linkerdij na de aanrijding.

  Yves Lampaert was na Kuurne-Brussel-Kuurne dolblij voor zijn vierende ploegmaat Kasper Asgreen. Maar in de beginfase werd de Belg van Deceuninck-Quick Step aangereden door een volgauto. "Het zal niet opzettelijk gebeurd zijn, maar ik kan ook moeilijk dankjewel zeggen", zegt Lampaert.

  Lampaert: "We hebben Kasper hard aangemoedigd"

  Na zijn 2e plaats in de Omloop zat Yves Lampaert in Kuurne-Brussel-Kuurne wel in het winnende kamp. "Kasper Asgreen was fenomenaal, hij had vandaag superbenen", was de eerste reactie van Lampaert.

   

  "In de achtergrond hebben we de boel wat proberen lam te leggen voor Kasper. Sunweb, Ineos en Lotto-Soudal organiseerden zich goed, maar ze beten allemaal hun tanden stuk op Kasper."

   

  "We hebben hem superhard aangemoedigd van achteren uit. Het is prachtig dat hij het haalt met 50 meter voorsprong."

   

  "Gisteren toonde Asgreen dat hij ook al heel goede benen had. Zonder zijn mechanische pech op de kasseien van Wannegem-Lede was hij zeker meegeweest in de finale. Daarna heeft hij nog mooi afgestopt voor mij. Dat wordt vandaag beloond. We mogen trots zijn op ons weekend."

  "Na een plaspauze werd ik omvergereden"

  Lampaert kwam wel niet ongeschonden uit de strijd in Kuurne. Hij werd vroeg in de koers aangereden en hield daar schaafwondes aan over op zijn linkerdij.

   

  "Toen ik aan het terugkeren was na een plaspauze heeft de volgauto van Trek-Segafredo me omvergereden", doet Lampaert zijn verhaal. "Het zal wel niet opzettelijk geweest zijn, maar ik kan ook moeilijk “dankjewel” zeggen."

   

  Lampaert had onderweg vrij veel last van die aanrijding. "Maar tijdens het laatste uur ging het beter. Ik zal me nu goed verzorgen."

  VIDEO: Lampaert wisselt van fiets na de aanrijding