Tim Merlier na Kuurne-Brussel-Kuurne: "Een wonder dat ik niet gevallen ben"

  Tim Merlier reed zijn eerste klassieker tussen de grote mannen.

  Een Deen uit een Belgische ploeg heeft iedereen te grazen genomen in Kuurne-Brussel-Kuurne. De Belgen moesten vrede nemen met ereplaatsen in het peloton. Hoe reageerden onder meer Tim Merlier en Greg Van Avermaet? Hier bundelen we de reacties.

  Merlier: "Mijn schoenplaatje is volledig weg"

  Tim Merlier verkondigde voor de start dat hij al de hele week nerveus was geweest, maar de Belgische kampioen deed het bij zijn klassieke debuut voortreffelijk. Merlier sprong meermaals op de juiste trein, maar kwam er in de sprint (voor de tweede plaats) niet uit.

   

  "Ik had mijn gevoel in de koers graag in een uitslag omgezet, maar ik kreeg op 300 meter van de finish een kwak en moest een redding doen om me recht te houden", baalde de crosser/wegrenner.

   

  "Wie de kwakker was? Fabio Jakobsen. Een sterke beer, maar het is jammer dat ik niet kon sprinten. Mijn schoenplaatje is volledig weg. Het is een wonder dat ik niet gevallen ben."

   

  Het was uiteindelijk sprinten voor de tweede plaats. Merlier werd 25e. "Ik had al gezien dat Asgreen heel nerveus was. Het was op hem af te lezen dat hij goed was."

  Van Avermaet: "De sterkste heeft gewonnen"

  Greg Van Avermaet eindigde 26e, in het wiel van Tim Merlier. "Asgreen verdient alle lof. Hij blijft vooruit op een jagend peloton en dat is indrukwekkend. Ik denk dat de sterkste heeft gewonnen."

   

  "Ik probeerde in de hellingenzone weg te raken, maar dat is niet gelukt. Dan is het moeilijk om een sprint af te houden, maar Asgreen heeft het op een formidabele manier gedaan."

   

  "Er waren mogelijkheden, maar er waren te veel renners die sleepten of die wachtten op hun sprinter. Spijtig, maar dat is koers, hé."

   

  "Ik had overigens gisteren al gezien hoe Asgreen op een indrukwekkende manier een gat op Van Aert en Benoot in de Omloop kon dichten. Ik wist dat hij in orde was. Hij verdient alle lof en niemand anders."