Moscon uit koers gezet nadat kort lontje weer was ontploft: "Hij heeft het niet in de hand"

  Gianni Moscon heeft een nieuwe bedenkelijke passage bijgeschreven in zijn sowieso al dikke boek met wandaden. In Kuurne-Brussel-Kuurne reageerde hij zich na een val in de beek met zijn fiets af op een collega.

  Moscon zwaait wild om zich heen met zijn fiets na een val

  "Oppassen of Ineos trekt er een streep door"

  Gianni Moscon is allerminst aan zijn proefstuk toe. Kevin Réza beschuldigde hem al eens van racisme, Sébastien Reichenbach beweerde dat de Italiaan hem opzettelijk liet vallen waardoor hij zijn elleboog brak, hij werd gediskwalificeerd op het WK in Bergen omdat hij te lang aan de klink had gehangen én hij vloog ook uit de Tour van 2018 na een slag aan Elie Gesbert.

   

  Aan dit al rijke palmares voegt de opvliegende Italiaan nu dus ook een diskwalificatie in Kuurne toe. "Hij heeft het blijkbaar niet in de hand", stelt Michel Wuyts vast.

   

  "Zoiets doe je niet met een collega. Je kunt elkaar eens hinderen, maar dit mag nooit de reactie zijn", zegt José De Cauwer. "Hij zal moeten oppassen of ze zullen er bij Ineos eens een streep door trekken. Dat soort zaken zien sponsors niet graag."

  Moscon werpt rugnummer boos weg na diskwalificatie