Klopp na eerste nederlaag: "Nu kunnen we opnieuw bevrijd spelen"

  Na 27 ongeslagen wedstrijden is het gisteren dan toch gebeurd: Liverpool verloor voor het eerst dit seizoen in de Premier League. De autoritaire leider in Engeland werd door staartploeg Watford met een droge 3-0-nederlaag naar huis gestuurd. "Het was duidelijk dat we ooit wel eens zouden verliezen", reageerde coach Jürgen Klopp.

  Als Liverpool straks kampioen wordt, zal het niet als "Invincible" zijn. De ploeg van Jürgen Klopp leek op weg om ongeslagen het seizoen in de Premier League af te werken, maar een nederlaag tegen Watford gooide die vooruitzichten gisteren in de prullenmand.

  "We waren simpelweg niet goed genoeg"

  Klopp bleef na de nederlaag zijn positieve zelve. "Ik bekijk het van de positieve kant, want vanaf nu kunnen we opnieuw bevrijd spelen. We hebben geen record meer te verdedigen, we kunnen gewoon opnieuw proberen om voetbalwedstrijden te winnen en dat is ook wat we zullen doen."


  "We zijn niet echt teleurgesteld, omdat ik niet denk dat je records kan breken omdat je ze wilt breken. Je breekt ze omdat omdat je 100 procent gefocust bent op elke stap. En daarvoor moet je presteren. De jongens hebben ook gepresteerd en daarom wonnen we ook zoveel wedstrijden, maar vanavond waren we simpelweg niet goed genoeg."


  "Het is jammer dat men binnen 500 jaar kan zeggen dat Liverpool het "bijna heeft klaargespeeld". Maar dat kunnen we nu niet meer veranderen. Het was ook altijd duidelijk voor mij dat we ooit wel eens een wedstrijd zouden verliezen."

  "Het heeft niets te maken met vermoeidheid"

  Na de nederlaag in de Champions League tegen Atlético Madrid volgde een moeizame overwinning tegen West Ham en nu een nederlaag tegen Watford. De suggestie dat Liverpool stilaan vermoeid raakt, wuifde de Duitse oefenmeester echter weg.

   

  "Het heeft niets te maken met vermoeidheid. Het is niet gemakkelijk om uit te leggen, maar het feit dat dit gebeurd is moet nu ook niet het grootste nieuws in de voetbalwereld worden."

   

  Klopp had ook nog enkele mooie woorden klaar voor de tegenstander. "Het belangrijkste is om Watford te feliciteren. Ze hebben het verdiend. Dat is wat de kop in de krant moet zijn. We hebben niet gepresteerd hoe het moest en Watford heeft het exact gedaan hoe ze wilden."

  Ondanks de gesneuvelde recordreeks is Liverpool wel nog steeds actief op drie fronten. De Reds hebben de titel al een poosje binnen, maar ook in de Champions League en in de FA Cup doet de competitieleider nog volop mee voor de knikkers. Dinsdag volgt een volgende wedstrijd voor de spelers van Jürgen Klopp, met de 1/8 finale in de FA Cup op het veld van Chelsea.