Kim Clijsters voor deel 2 van comeback: "Voel dat ik stappen blijf zetten"

  Kim Clijsters speelt deze week in Monterrey.

  Twee weken na haar eerste duel in bijna 7 jaar in Dubai is Kim Clijsters in Mexico neergestreken voor het 2e hoofdstuk in haar comebackverhaal. "Ik ben niet meer de 20-jarige onbezonnen Kim."

  Kim Clijsters kon in haar eerste duel in Dubai de Spaanse topper Muguruza al meteen het vuur aan de schenen leggen. In Monterrey (Mex) treft ze met Johanna Konta (WTA-15) deze week opnieuw een klepper.

   

  "Ik heb de voorbije dagen vooral voortgebouwd op die 2e set tegen Muguruza, maar ook de minder goeie dingen heb ik aangepakt", zegt Clijsters.

   

  "Vóór Dubai had ik door mijn knieblessure nog maar 2 weken op een volledige baan getraind. Nu heb ik dan ook vooral tijd gestoken in verplaatsingen op een heel terrein."

   

  "Daarnaast heb ik ook gewerkt aan mijn service. Het gaat goed. Ik heb het gevoel dat ik stappen blijf zetten, maar ik moet geduldig blijven. Ik mag niks overhaasten."

   

  "Ik weet dat het enkele maanden kan duren voor ik weer wedstrijden op het allerhoogste niveau aankan. Op de training kun je sommige dingen niet simuleren: hoe je je tegenstrever moet lezen, hoe je omgaat met de stress,... Dat moet ik allemaal weer gewoon worden."

   

  "Ik ben ook niet meer de 20-jarige onbezonnen Kim. Ik denk er nu meer over na, al leer je ook sneller de positieve zaken te onthouden na een match."