Ga naar de inhoud

Clarke vloert Barguil en Nibali in de Drôme Classic

Simon Clarke (archieffoto) was de beste van het sterke deelnemersveld.

Simon Clarke heeft in Zuid-Frankrijk de Drôme Classic (1.1) op zijn naam geschreven. De Australiër van Education First was na een zware wedstrijd sneller dan Warren Barguil en Vincenzo Nibali. 

De Drôme Classic staat nog maar sinds 2013 op de wielerkalender, maar de relatief jonge eendagswedstrijd zag met onder andere Alaphilippe, Bardet en Nibali wel heel wat grote namen aan de start verschijnen. 

 

Het was ook de blauwe brigade van Alaphilippe die op een 70-tal kilometer van de streep het initiatief in handen nam. Het hoge tempo, de regenval en het geaccidenteerde parcours maakten het een lange uitputtingsslag.

 

Op de langste klim van de dag, de Col de la Grande Limite op zo'n 30 kilometer van de meet, was het Vincenzo Nibali die de debatten onder de favorieten opende. Zijn eerste poging werd nog geneutraliseerd, maar op de volgende beklimming geraakte hij wel weg. Clarke en Barguil konden volgen. Alaphilippe, die tot dan een attente finale had gereden, moest verrassend passen.

 

Het drietal mocht het onderling uitvechten. Barguil probeerde met nog enkele prikjes de sprint te ontlopen, maar hij geraakt niet weg. Clarke toonde zich aan de meet in Livron-sur-Drôme de snelste voor Barguil en Nibali en pakt vroeg op het seizoen een eerste knappe overwinning.

VIDEO: Clarke sprint het snelste in de Drôme

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag Drôme Classic (1.1)

1. Simon Clarke (Aus) 5u17'11"
2. Warren Barguil (Fra) zelfde tijd
3. Vincenzo Nibali (Ita) op 2"
4. Guillaume Martin (Fra) 26"
5. Benoît Cosnefroy (Fra)  
6. Gonzalo Serrano (Spa) 36"
7. Julien Simon (Fra)  
8. Sean Bennett (VS)  
9. Tanel Kangert (Est)  
10. Lilian Calmejane (Fra)  
13. Romain Bardet (Fra) 52"
17.  Julian Alaphilippe (Fra) 2'17"