Bouchikhi verlengt Belgische titel, Van Accom verrast bij de vrouwen

  Bouchikhi soleerde naar een nieuwe Belgische titel.

  Op het BK veldlopen in het Park van Laken heeft Soufiane Bouchikhi zijn Belgische titel verlengd. Bouchikhi liep bijna de hele wedstrijd alleen aan de leiding. Bij de vrouwen is Sofie Van Accom dan weer de verrassende nieuwe Belgische kampioene. 

  Bouchikhi verlengt veldlooptitel bij de mannen

  Ook dit jaar was het Park van Laken het mooie decor voor de Belgische kampioenschappen veldlopen, maar door de zware regenval van afgelopen week lag de omloop er zwaar bij. Soufiane Bouchikhi begon als titelverdediger bij de mannen aan de lange cross.

   

  Na een afwachtende openingsronde achtte Bouchikhi zijn moment gekomen. Met een scherpe versnelling nam hij meteen enkele meters afstand van zijn concurrenten. Die andere favoriet, Isaac Kimeli, probeerde mee te gaan, maar kon de aansluiting niet maken. De vogel was gaan vliegen en Bouchikhi soleerde naar zijn tweede opeenvolgende Belgische titel.

   

  Trainingsmaatjes Kimeli en Kersten vochten het uit voor zilver, en het was Kersten die uiteindelijk verrassend de tweede plaats pakte voor drievoudig Belgisch kampioen Kimeli. De Limburger is daardoor ook eindwinnaar in de CrossCup, voor Soufiane Bouchikhi.

  Van Accom maakte het met een scherp eindschot af en pakte haar eerste titel.

  Van Accom verrast bij de dames

  Bij de vrouwen begon Hanne Verbruggen, nog ongeslagen dit seizoen, als torenhoge favoriete aan de wedstrijd. Het was ook Verbruggen die – gewoontegetrouw – als een raket vertrok, maar op het zware parcours in Brussel bleek dat niet verstandig. Ze werd weer bijgehaald door Sofie Van Accom en titelverdedigster Hanna Vandenbussche.

   

  Onder het tempowerk van Vandenbussche moest Verbruggen uiteindelijk verrassend
  passen. Ze werd op het einde zelfs nog bijgehaald door de verrassende Katrijn Vande Riviere. Van Accom en titelverdedigster Vandenbussche mochten het uitvechten voor de zege. 

   

  Vandenbussche probeerde Van Accom, die op papier veel sneller is, kwijt te spelen voor het ingaan van de spurt. Dat lukte niet en zo kon 1.500 meterspecialiste Sofie Van Accom voor de eerste keer in haar carrière naar de Belgische veldlooptitel snellen. Verbruggen is ondanks haar vierde plaats wel de eindwinnares van de CrossCup.

  Hendrix en Wyns heersen in korte cross

  Op de korte cross heerste favoriet Robin Hendrix bij de mannen. Het was Pieter-Jan Hannes die het tempo bepaalde in de openingsfase. Toen Hendrix wat later overnam moest Hannes echter al snel passen. Hendrix domineerde en liep onbedreigd naar de Belgische titel. 

   

  Bij de vrouwen ging de titel naar Jenna Wyns. Topfavoriete Camille Muls leek een lange tijd op weg om haar favorietenrol waar te maken. De atlete liep op 100 meter van het einde nog aan de leiding maar stortte volledig in en ging zelfs nog tegen de grond. Wyns profiteerde, Muls eindigde uiteindelijk zelfs pas als vijfde.