Wereldkampioene Van Vleuten wint voor het eerst de Omloop Het Nieuwsblad

  Van Vleuten reed weg op de Muur van Geraardsbergen.

  Annemiek van Vleuten heeft de Omloop Het Nieuwsblad bij de vrouwen gewonnen, goed voor haar eerste zege in de regenboogtrui. De Nederlandse kopvrouw van Mitchelton-Scott ging er op de Muur van Geraardsbergen vandoor en niemand zag haar nog terug. 

  De Omloop het Nieuwsblad is bij de vrouwen geen WorldTour-wedstrijd en dus zakten heel wat toppers niet af naar Gent. Wereldkampioene Annemiek van Vleuten was er wel en dat zal de concurrentie geweten hebben.

   

  Een paar rensters probeerden in de beginfase van de wedstrijd weg te rijden, maar niemand raakte echt weg. Op de Molenberg lukte het voor 22 vrouwen uiteindelijk wel om het peloton achter zich te laten, met daarbij onder meer Van Vleuten, Majerus, Blaak, Van Dijk, Bastianelli en Hosking. 

   

  Op de Muur van Geraardsbergen sloeg wereldkampioene Van Vleuten vervolgens keihard toe. Met een indrukwekkende versnelling reed ze al haar concurrentes uit het wiel op de kletsnatte kasseien. Ze had in geen tijd een voorsprong van 20 seconden te pakken en diepte die nog wat uit op de Bosberg, de laatste helling van de dag.

   

  De wereldkampioene reed in sneltreinvaart naar Ninove, waar ze ruim de tijd nam om haar eerste zege in de regenboogtrui te vieren. Bastianelli werd tweede, Mackaij derde.

  De laatste meters van Van Vleuten:

  Top 10
  1. Annemiek van Vleuten (Ned)  
  2. Marta Bastianelli (Ita)  
  3. Floortje Mackaij (Ned)  
  4. Chantal Blaak-van den Broek (Ned)  
  5. Ellen van Dijk (Ned)  
  6. Elizabeth Banks (GBr)  
  7. Eugenia Bujak (Slo)  
  8. Chloe Hosking (Aus)  
  9. Jip van den Bos (Ned)  
  10. Aude Biannic (Fra)