Voorlopig geen extra coronabesmettingen bij UAE Tour-deelnemers

  Na de stopzetting van de UAE Tour zijn 167 mensen in quarantaine gezet en getest op het coronavirus. De stalen hebben alleen maar negatieve resultaten opgeleverd.

  De UAE Tour is donderdagavond beëindigd nadat 2 Italiaanse personeelsleden van een ploeg besmet waren geraakt met het coronavirus.

   

  Alle renners, stafleden en journalisten moesten in hun hotel in Abu Dhabi blijven en werden getest, omdat ze mogelijk in contact waren gekomen met het virus.

   

  Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat alle tests negatief waren, zo maakte het Departement Gezondheid van Abu Dhabi vanochtend bekend.

   

  Een nog onbekend aantal mensen zit nog altijd in quarantaine in hotels in Yas Island.

   

  De komende uren worden er nog meer testresultaten verwacht.   

  8 Belgen in UAE Tour

  Met Pieter Serry en Stijn Steels (Deceuninck - Quick-Step), Steff Cras, Jasper De Buyst, Rémy Mertz en Tosh Van der Sande (Lotto Soudal), Laurens De Plus (Jumbo-Visma) en Victor Campenaerts (NTT Pro Cycling) begonnen 8 Belgische renners aan de tweede editie van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten.


  De Plus ging al in de tweede etappe niet meer van start omdat hij zich niet fit voelde, Cras verdween na een val in de vierde rit uit de wedstrijd.

  Mededeling van de organisatie: