Ook in Mexico krijgt Clijsters zware opdracht: Johanna Konta (WTA-15)

  Clijsters traint in Mexico met haar zoontjes.

  Kim Clijsters speelt komende week haar tweede toernooi in Monterrey. In de eerste ronde moet onze landgenote het opnemen tegen Johanna Konta. Geen makkelijke opgave want de Britse staat 15e op de WTA-ranglijst en is in Mexico het tweede reekshoofd. 

  Bij haar comeback in Dubai stond Kim Clijsters oog in oog met Garbine Muguruza (WTA-16) en ook op haar tweede toernooi in Mexico werd onze landgenote niet gespaard bij de loting. Ze speelt haar eerste ronde begin volgende week tegen de Britse Johanna Konta.

   

  De 28-jarige Konta staat nog een plaatsje hoger dan Muguruza op de wereldranglijst. Vorig jaar haalde ze de halve finales op Roland Garros en de kwartfinales op Wimbledon en de US Open.

   

  Maar dit jaar heeft ze haar draai nog niet gevonden na een knieblessure. Op de Australian Open sneuvelde ze al  in de eerste ronde.