Lampaert: "Jasper zette me even klem, maar het is hem vergeven"

  Het sprintduel tussen Lampaert en Stuyven.

  Het kan niet altijd champagne zijn voor Deceuninck-Quick Step. Yves Lampaert en Tim Declercq kleurden de koers en werden 2e en 5e. "Ik ben ergens ontgoocheld, maar ik ben ook content voor Jasper", reageerde Lampaert, die toch steeds meer sakkerde bij het analyseren van het sprintduel met winnaar Jasper Stuyven.

  Hoe analyseerde Lampaert de sprint?

  "Ik had zeker goeie benen", opende Yves Lampaert. "Tactisch was het ook in orde. Ik had graag gewonnen voor de fenomenale koers van ploegmakker Tim Declercq. Ik ben ergens wel ontgoocheld, maar ik ben ook content voor Jasper."

   

  Lampaert ging op twee kilometer van de finish vol aan. "Ik had misschien moeten gokken op mijn sprint, maar dat is praat achteraf."

   

  "Ik heb daar all-in geprobeerd en ik hoopte dat Jasper naar Kragh Andersen zou kijken, maar ik hoorde achteraf dat Jasper ook op dat moment wilde aanvallen. Hij zat dus klaar."

   

  Het werd een sprint met z'n tweeën, een sprintje waar Stuyven zich professioneel breed maakte. "Hij zette me even klem, maar het is hem vergeven."

   

  "Niemand was zeker. We wisten dat we rap waren, maar je bent alleen zeker als je alleen aankomt", zei Lampaert, die na het herbekijken van de sprintbeelden toch steeds meer ging balen. 

  Tim Declercq: "Voor het eerst top 10 in klassieker"

  Tim Declercq verrichtte opnieuw geweldig werk in dienst van Yves Lampaert. "Mijn doel was om alles te geven tot de voet van de Muur, zodat we daar zoveel mogelijk voorsprong hadden."

   

  "Ik dacht dat dat het einde van mijn wedstrijd zou zijn, maar ik heb nog geprobeerd om zover mogelijk te geraken en zo haal ik voor het eerst de top 10 in een klassieker."

   

  "Het is jammer dat er uiteindelijk 1 iemand net dat tikkeltje sterker was, maar we hebben met de ploeg de koers toch weer in handen genomen."

  Lefevere: "Ik had in Portugal al gezien dat Stuyven met de rem op reed"

  "Yves en Tim hebben een schitterende koers gereden", vulde ploegmanager Patrick Lefevere aan. "Het was met open vizier."

   

  Uiteindelijk won Jasper Stuyven. Lefevere: "Ik had in de Algarve al gezien dat hij met de rem op reed. Yves is genereus, maar ik kan er niets aan toevoegen. Ik wens de winnaar proficiat."

   

  "De sprint? Zo heb ik Kuurne-Brussel-Kuurne zelf eens gewonnen. Je houdt je concurrent aan je heup, zodat hij niet doorkan. Als hij het in de laatste 50 meter had gedaan, dan zou het iets anders geweest zijn."