De sterren voor Kuurne-Brussel-Kuurne: Sporza-jury kiest voor Jakobsen

  Ook Jasper Stuyven, de winnaar van gisteren, krijgt sterren achter zijn naam.

  Na de Omloop Het Nieuwsblad volgt vandaag traditiegetrouw Kuurne-Brussel-Kuurne. Een koers voor de snelle mannen, al krijgen we hier en daar ook dezelfde gezichten als gisteren in het sterrenensemble van onze jury. De Nederlander Fabio Jakobsen staat wel met stip op één.

  De grote favoriet om straks de bloemen te pakken in Kuurne is voor onze jury Fabio Jakobsen. De Nederlander van Deceuninck-Quick Step kreeg slechts van één lid van de wielerjury niet de hoogste quotering. Op ruime afstand krijgt ook Jasper Philipsen drie sterren achter zijn naam. 

  Bij de mannen met twee sterren achter hun naam zien we ex-winnaar Jasper Stuyven terug. Het is natuurlijk afwachten hoe goed hij hersteld zal zijn van zijn inspanning gisteren in de Omloop.

   

  Ook Belgisch kampioen Tim Merlier is een kanshebber in de sprint, net als de Nederlander Cees Bol. Bol kon dit voorjaar al eens uitpakken met een machtige sprint in de Ronde van de Algarve.

  Er werd gevochten voor de plaatsjes met 1 ster. Opvallend is dat titelverdediger Bob Jungels pas hier terug te vinden is. Hij deed het vorig jaar met een late uitval, nu lijkt zijn ploeg toch duidelijker de kaart van Jakobsen te zullen trekken.

   

  Matteo Trentin liet gisteren zijn goeie vorm al zien. John Degenkolb, Alexander Kristoff en Phil Bauhaus maken het rijtje vol.