De Sporza-sterren zijn terug! Van Avermaet en Teuns krijgen er 3 voor de Omloop

  Staat de winnaar van de Omloop hier tussen?

  Ook dit seizoen deelt de Sporza-wielerjury weer sterren uit in de voorjaarsklassiekers. Voor deze Omloop hebben de wielermannen veel vertrouwen in de Belgen. Dylan Teuns en Greg Van Avermaet kregen 3 sterren, maar ook de andere landgenoten scoren hoog.

  Met Greg Van Avermaet kiest de jury voor een ex-winnaar als favoriet. Van Avermaet won de Omloop al in 2016 en 2017. Hij toonde bovendien in de Algarve al zijn uitstekende vorm.

   

  Dylan Teuns zou voor het eerst kunnen winnen. Hij krijgt de drie sterren op basis van zijn vormpeil. Hij gooide hoge ogen in de Ruta del Sol, met onder andere winst in de tijdrit.

  In 2019 ging Zdenek Stybar met de bloemen naar huis en de Sporza-jury geeft hem nu ook twee sterren.

   

  Er zijn ook twee Belgen met deze quotering: Tim Wellens en Wout van Aert. Wellens toonde zich met een 5e plaats in de Ronde van de Algarve. Het weer zou hem vandaag moeten liggen.

   

  Wout van Aert meldde zich pas op het laatste moment aan voor de Omloop. Hij reed nog geen wegkoers sinds zijn val in de Tour, maar misschien heeft hij iedereen wel overtuigd met zijn Strava-record op de Teide.

  Bij de mannen met 1 ster zien we ook een ex-winnaar: Sep Vanmarcke. Kan hij zijn kunstje uit 2012 nog eens herhalen?

   

  Daarnaast staan er nog twee landgenoten bij: Yves Lampaert en Oliver Naesen. Bob Jungels is naast Lampaert en Stybar (2 sterren) de derde pion van Deceuninck-QuickStep in de lijst.

   

  Matteo Trentin, ploegmaat van Greg Van Avermaet, zou voor een verrassing kunnen zorgen.

  Geen Mathieu van der Poel

  Oorspronkelijk had onze jury twee sterren achter de naam van Mathieu van der Poel gezet. Maar de Nederlander moest donderdag ziek afhaken. Zijn plaatsje kwam dus vrij en daardoor schoof iedereen een beetje op. Matteo Trentin werd als laatste nog aan het sterrenensemble toegevoegd.