Corona kwelt sportwereld: lege stadions in Serie A, F 1-opener in gedrang?

  Het coronavirus blijft sportevenementen wereldwijd teisteren. Het afblazen van de UAE Tour maakte de impact van het virus op het sportjaar plots erg voelbaar. Zowel in het voetbal, wielrennen als de Formule 1 beïnvloedt Covid-19 de normale gang van zaken. 

  Gisterenavond viel in de Verenigde Arabische Emiraten de beslissing om de laatste 2 etappes van de UAE Tour te schrappen. 2 Italiaanse stafleden testten positief op het virus. Alle renners, waaronder Chris Froome, zitten momenteel op hotel in quarantaine. 

  Alle teams worden er getest op het virus. Ook de Belgische ploegen Lotto-Soudal en Deceuninck-Quick Step zitten vast in het hotel.

  Juventus-Inter in leeg stadion, onzekerheid over Italiaanse koersen

  In het Italiaanse voetbal ontregelde het virus het speelschema al vorige week en ook dit weekend werden 2 wedstrijden, Inter-Sampdoria en Atalanta-Sassuolo, uitgesteld. 

  De Serie A besliste daarnaast om 5 wedstrijden te spelen in een leeg stadion. Onder andere de topper Juventus-Inter komende zondag zal daardoor zonder fans beslecht worden, net als AC Milan-Genoa, Udinese-Fiorentina, Parma-SPAL, Sassuolo-Brescia en Sampdoria-Hellas Verona. Het Europa League-duel tussen Inter Milan en Ludogorets werd gisterenavond al in een muisstil stadion afgewerkt.

  Ook voor de Italiaanse wielerkalender is het bang afwachten. Eerder deze week liet de organisator van Milaan-San Remo nog weten dat "er geen plan-B is voor de Primavera". De UCI zegt afgelastingen niet te kunnen voorspellen maar volgt de situatie nauwgezet op.

  Inter won met 2-1 van Ludogorets in een leeg San Siro.

  Australische minister: "Blijf naar Chinese restaurants en Formule 1 gaan"

  Australië blijft voorlopig gespaard van het virus. De Formule 1-opener in Melbourne op 15 maart gaat er nog door, in tegenstelling tot de Grand Prix in Shanghai die eerder al werd afgelast. 

   

  De organisatie vreest echter de massale opkomst van vorig jaar (300.000 mensen bezochten het F1-event) geminimaliseerd te zien.

   

  De minister van Volksgezondheid benadrukte om sportevenementen niet te vermijden uit angst voor de ziekte: "Leef zoals gewoonlijk. Ga naar Chinese restaurants, ga naar voetbal kijken of naar de Grand Prix." 

  Zwitserse voetbalfederatie schrapt alle wedstrijden dit weekend

  Omdat de Zwitserse regering bijeenkomsten van meer dan 1000 mensen voorlopig verboden heeft, zullen ook de voetbalwedstrijden in Zwitserland dit weekend niet doorgaan. Wanneer ze herspeeld worden is nog onduidelijk.

  De maatregel werd genomen om de verspreiding van het virus te beperken. De federatie liet daarnaast weten dat het overweegt om, net als in Italië, toekomstige wedstrijden in een gesloten stadion te laten doorgaan.

  In Zwitserland zijn momenteel 15 personen met het coronavirus besmet, 100 mensen zijn in quarantaine geplaatst.