Ziekte velt Mathieu van der Poel voor Omloop Het Nieuwsblad

  Mathieu van der Poel in de Ronde van de Algarve.

  Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) zal niet aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad staan. De Nederlander heeft griep en hoge koorts en moet passen voor de eerste voorjaarskoers.

  De Ronde van de Algarve heeft zijn sporen achtergelaten bij Mathieu van der Poel. De Nederlander is met ziektesymptomen teruggekeerd uit Portugal en kreeg in de nacht van woensdag op donderdag griep en hoge koorts. 

   

  Van der Poel moet noodgedwongen een streep trekken door de Omloop Het Nieuwsblad, de eerste voorjaarsklassieker op zijn kalender. Hoelang hij buiten strijd zal zijn, is niet duidelijk. Ook de geplande verkenning van de Ronde van Vlaanderen volgende week maandag komt mogelijk in gedrang. 

   

  In de selectie voor de Omloop wordt Van der Poel vervangen door Floris De Tier, vorige week nog winnaar van het bergklassement in de Ruta del Sol. 

   

  Sacha Modolo is ook geveld door ziekte, Oscar Riesebreek moet passen met een enkelblessure. Zij worden voor Kuurne-Brussel-Kuurne respectievelijk vervangen door Dries De Bondt en Roy Jans.

   

  Hoe ziet het voorjaarsprogramma van Van der Poel er nu uit? Bekijk het hier

  Ook Stijn Vandenbergh zegt af voor openingsweekend

  Ook Stijn Vandenbergh zal morgen niet aantreden in de Omloop. Dat deelde zijn ploeg AG2R vandaag mee aan onze redactie. De 35-jarige Vandenbergh, die in 2013 tweede werd in de Omloop, is ziek en wordt vervangen door Clément Venturini.