Yves Lampaert: "Omloop is het 1e examen, maar er zijn nog herkansingen"

  Lampaert

  Yves Lampaert is een van de vele kopmannen bij Deceuninck-Quick Step.

  Vorig jaar was Deceuninck-Quick Step alweer de grote slokop tijdens het Vlaamse voorjaar met zeges in de Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Strade Bianche, Milaan-Sanremo, E3 Harelbeke, Scheldeprijs en Parijs-Roubaix. "We proberen de koers dit jaar weer naar onze hand te zetten."

  Stybar: "Niet gepiekt naar het openingsweekend, maar de conditie is goed"

  Zaterdag 2 maart 2019. Met Zdenek Stybar wint voor het eerst sinds 2005 nog eens een renner van Patrick Lefevere de Omloop Het Nieuwsblad. Het is het begin van een sterk voorjaar voor Stybar.

   

  "Het is mentaal veel makkelijker als je meteen de eerste koers van het voorjaar wint", zegt Stybar. "Dat heb ik vorig jaar gemerkt en ik ga er alles aan doen om opnieuw te winnen."

   

  "Ik heb niet echt gepiekt naar het openingsweekend, maar ik denk dat de conditie wel goed zit. Ik ben nog niet 100%, want ik heb nog tot gisteren stevig getraind. Daar moet ik vandaag en morgen nog van recupereren. De conditie moet nog wat groeien." 

   

  "Door de weersvoorspellingen kan het een lastige koers worden. Laten we op het beste hopen. Greg Van Avermaet, Tim Wellens en Dylan Teuns hebben in elk geval een hele sterke indruk op mij nagelaten."

  Het is mentaal veel makkelijker als je de eerste koers van het voorjaar wint. Dat heb ik vorig jaar gemerkt.

  Zdenek Stybar

  Lampaert: "De start van het voorjaar is zoals naar toffe examens gaan"

  Yves Lampaert, nog een van de kopmannen voor het Vlaamse werk bij Deceuninck-Quick Step, zou dit jaar graag z'n graantje meepikken.

   

  "De gezonde stress voor de Omloop is aan het komen", vertelt Lampaert. "Dat is een beetje zoals naar toffe examens gaan. Examens waar je een hele winter voor gewerkt hebt. Je hoopt dan natuurlijk op goeie resultaten."

   

  "Je wilt altijd meteen je goeie benen tonen, maar het is niet zo dat als dat in het openingsweekend mislukt, dat je voorjaar om zeep is. Je hebt herkansingen tot aan Parijs-Roubaix. Ergens hoop ik wel zo vroeg mogelijk iets te kunnen laten zien." 

   

  "Ik denk dat mijn conditie wel oké is. Ik heb wel wat gesukkeld met mijn longen, maar dat was de afgelopen weken bij veel coureurs het geval."

  Ergens hoop ik zo vroeg mogelijk iets te kunnen laten zien.

  Yves Lampaert

  Lampaert: "Wie uiteindelijk de zege pakt, dat is bijzaak"

  Deceuninck-Quick Step is een ploeg met veel speerpunten. Degene die als eerste aanvalt en voorop rijdt, wordt beschermd. Hoe moeilijk is dat steekspel?

   

  Lampaert: "We staan met velen op de bovenste lijn in de pikorde. Er wordt geen onderscheid gemaakt. Dat is ook leuk, want zo ligt de druk niet bij één iemand."

   

  "Soms ben je gewoon blij dat een ploegmaat mee is. Je weet ook dat je kans in deze ploeg wel een keer komt en dat je ze dan moet grijpen. We hebben het geluk dat hier in de ploeg meestal goed wordt afgewerkt."

   

  "Laat ons weer beginnen met collectief een blok te zijn en sterk voor de dag te komen. We proberen de koers weer naar onze hand te zetten. Wie dan uiteindelijk de overwinning neemt, dat is eigenlijk bijzaak."

   

  "We kijken niet te veel naar andere ploegen. We doen ons eigen ding en dat draait meestal goed uit."