Tiesj Benoot voor de Omloop Het Nieuwsblad: "Hoe slechter het weer, hoe liever!"

  Tiesj Benoot op de persbabbel van Team Sunweb.

  Na 5 profseizoenen bij Lotto-Soudal staat Tiesj Benoot (25) nu voor zijn eerste voorjaar bij Team Sunweb. "Ik hoop te knallen vanaf het begin, ik heb niet veel wedstrijdritme nodig", vertelt Benoot op de persbabbel van zijn ploeg.

  "Na een lange trainingsperiode ben ik vaak meteen goed"

  Nieuwe ploeg, nieuwe aanpak voor Tiesj Benoot. In tegenstelling tot de voorbije jaren reed hij dit keer nog geen enkele wedstrijd en bereidde hij zich voor op het voorjaar op hoogtestage in Tenerife.

   

  "Team Sunweb koerste alleen in Australië in januari en dan leek het me beter om in Europa te blijven", verklaart Benoot. "Ik heb bovendien ook niet veel wedstrijdritme nodig. Na een lange trainingsperiode heb ik al vaak meteen een goed gevoel gehad in koers, dat verwacht ik ook dit weekend. Geen supergevoel, maar dat zal de week erna wel komen."

   

  "Ik hoop te knallen vanaf het begin, maar ik koers natuurlijk tot Luik-Bastenaken-Luik. Dat is een lange periode. Het zou niet ideaal zijn om meteen top te zijn, maar ik wil wel mee de finale kleuren. Dat moet dit jaar in elke wedstrijd het doel zijn. Ik voel me in elk geval goed en hoop dat te kunnen tonen in de koers." 

  Ik heb mijn beste prestaties geleverd in slecht weer.

  Tiesj Benoot

  "Of ik schrik heb van het voorspelde weer? Nee, ik kijk tevreden naar het weerbericht. Hoe slechter, hoe liever. Ik heb mijn beste prestaties geleverd in slecht weer. Ik ga niet zeggen dat ik er beter van word, maar ik ga misschien minder achteruit dan andere renners."


  Welke namen zouden volgens Benoot zaterdag een rol kunnen spelen in de Omloop?


  "Mijn ploegmaat Søren Kragh Andersen. Ik denk dat hij vergeten wordt, terwijl hij echt wel finale de kan rijden. Voor de rest ben ik niet in koers geweest, dus heb ik geen nieuwtje. De te verwachten namen zullen er wel staan."

  (lees voort onder de foto)

  Benoot (links) op stage in Tenerife.

  "Alles was deze winter nieuw voor mij, daar haal je veel energie uit"

  Na 7 jaar bij Lotto-Soudal (2 jaar als belofte, 5 jaar als prof) zocht Benoot afgelopen winter nieuwe oorden met een overstap naar Team Sunweb. 

   

  "Ik wilde gewoon een stap vooruit zetten. Veranderen van ploeg is één van de dingen die ik daarvoor ondernomen heb. Alles was deze winter nieuw voor mij en daar haal je veel nieuwe energie uit." 


  "Ik zat bij Lotto-Soudal in mijn comfortzone. Ik ben iemand die veel persoonlijkheid heeft en altijd iets nieuws wil verkennen. Moest ik daar heel mijn carrière gebleven zijn, dan ging ik mezelf dat achteraf misschien verweten hebben. Misschien krijg ik achteraf ongelijk, maar ik hoop natuurlijk van niet." 

   

  "Tot nu toe is de overstap zeer vlot verlopen. Ik hoop dat binnen een paar weken nog te kunnen zegen."

  Moest ik heel mijn carrière bij Lotto-Soudal gebleven zijn, dan had ik mezelf dat achteraf misschien verweten.

  Tiesj Benoot

  Ploegmaat Michael Matthews: "Goede keuze van de ploeg om Tiesj te halen"

  "Het wordt geweldig om samen met Tiesj Benoot te rijden", zegt mede-kopman voor het voorjaar Michael Matthews.

   

  "Het was een hele goede keuze van onze ploeg om hem naar ons team te halen. Hij en ik zijn heel verschillende renners. Dat is goed, dan hebben we meerdere opties in de finale."

   

  "Het haalt ook wat druk weg bij mij. Tiesj krijgt meer ruimte om aan te vallen en ik kan wachten op de sprint. Dat is alleen maar goed voor ons."