Thiam kiest voor hoogspringen in Diamond League om Spelen voor te bereiden

  Nafi Thiam neemt deel aan het hoogspringen op de Diamond League.

  Nafi Thiam reist in juni naar Eugene in de Verenigde Staten om de laatste details scherp te stellen voor de Olympische Spelen. Ze neemt op 7 juni deel aan het hoogspringen in de Diamond League.

  Voor het eerst in haar carrière gaat olympisch kampioene Nafi Thiam een wedstrijd op Amerikaanse bodem afwerken. "Dit wordt het eerste jaar waarin ik zonder zevenkamp in de benen naar een groot kampioenschap trek", zegt ze. "Een stevige verandering in mijn wedstrijdroutine."

   

  "De Olympische Spelen zullen snel voor de deur staan, dus heb ik enkele competities van wereldniveau nodig om mij voor te bereiden. Ik reis speciaal de oceaan over voor de Prefontaine Classic in Eugene op 7 juni. Ik kan niet wachten om het op te nemen tegen de beste hoogspringsters ter wereld."

   

  Thiam komt zondag al eens in actie op het Frans kampioenschap in zaal in Liévin. Daar neemt ze deel aan het verspringen. Het is haar tweede en laatste indoorcompetitie van het winterseizoen, na het BK waar ze derde werd op de 60 meter horden.