Straf: Van Aert snoept Strava-record van Froome af op flank van Teide

  Wout van Aert was op pad met ploegmaten Teunissen en Grøndahl Jansen.

  Of Wout van Aert klaar is voor de Vlaamse heuvels? Eergisteren zette hij op een segment van de Teide een snellere tijd neer dan Chris Froome, die daar al 9 maanden lang de leiderspositie bekleedde op Strava.

  Wout van Aert besliste gisteren om dan toch de Omloop Het Nieuwsblad toe te voegen aan zijn programma. 

   

  De voorbije 2 weken scherpte Van Aert zijn voorjaarsvorm aan op Tenerife, waar hij op hoogte trainde. Dat hij geen slechte benen heeft, bewees hij eergisteren. Tijdens een trainingsrit verbeterde Van Aert de toptijd van Chris Froome op een Strava-segment van de Teide.

   

  Van Aert (7'51") reed 4 seconden sneller dan de viervoudige Tour-winnaar over een strook van 3,86 kilometer (die in de 1e helft van de beklimming ligt). De toptijd van Froome dateerde van 21 mei 2019. Een geslaagde test dus voor Van Aert met het oog op het openingsweekend.

  Wout van Aert duwt Froome van de leiderstroon

  Froome gaat de uitdaging aan: