Spaans bondscoach Fernando Muñoz stapt over naar Red Dragons

  Fernando Muñoz pakte de voorbije twee Griekse landstitels met Olympiacos.

  België heeft de bondscoach van de Spaanse nationale volleybalploeg weggeplukt. Na 9 jaar aan het Spaanse roer moet Fernando Muñoz (49) de Red Dragons naar successen loodsen.

  Na één zomer als hoofdcoach van de Red Dragons hield Brecht Van Kerckhove het voor bekeken. Het missen van de olympische kwalificatie deed hem de das om. Ex-bondscoach Dominique Baeyens nam ad-interim het roer over, terwijl de Belgische bond op zoek ging naar een nieuwe bondscoach.

   

  En die zoektocht leidde naar Spanje. Fernando Muñoz, die al 9 jaar de Spaanse volleybalmannen trainde, wordt de nieuwe bondscoach van de Red Dragons. Hij heeft onder meer ervaring in de Turkse en Italiaanse competities en combineerde zijn nationale taken de afgelopen seizoenen als coach van het Griekse Olympiacos. In 2018 en 2019 pakte hij de dubbel.

   

  "De federatie kiest voor iemand met ervaring in de top van het internationale volleybal die daarnaast met een langetermijnvisie bijbehorende langetermijndoelen succesvol kon afvinken", klinkt het bij de bond. "Muñoz staat bekend om zijn positieve en professionele communicatie naar zowel jonge als ervaren spelers."

   

  "Zijn Zuid-Europeaanse temperament komt boven als leider van het team. Met een doorgedreven motivering naar de spelers en het team toe weet hij hen klaar te stomen voor de absolute top. De federatie is ervan overtuigd dat iemand met deze kwaliteiten het team naar een hoger niveau kan brengen."

  Muñoz: "Ik hoop dat de fans zullen genieten"

  Muñoz reageerde zelf al kort op zijn aanstelling: ” Voor mij is het een eer te mogen werken met de Red Dragons. Zowel de korte als middellange en lange termijn zijn erg belangrijk en motiverend voor ieder van ons. Ik kijk er enorm naar uit om te starten en te beginnen werken met deze fantastische groep van spelers. Ik hoop dat alle fans zullen genieten van het volleybal dat we zullen brengen om onze doelen te bereiken."

   

  Zijn eerste optreden als Belgisch bondscoach zien we op 30 mei, tijdens de European Golden League in Brussel. Daar nemen de Red Dragons het op tegen ... Spanje. Muñoz doet het seizoen nog uit bij Olympiacos, maar het is niet zeker of hij daarna nog aan de slag blijft in Griekenland.