Corona-vrees in het peloton: "Draag mondmasker en handschoenen als ik reis"

  Michael Matthews is er niet helemaal gerust op en neemt nu al maatregelen.

  Het coronavirus houdt ook de wielerwereld in de ban. De UAE Tour werd gisteren stopgezet en mogelijk worden de Italiaanse koersen Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo afgelast. "Vooral de Tirreno zou een streep door de rekening zijn van de voorjaarsrenners, daar kan je nog enkele procentjes beter worden", zegt Lampaert.

  Benoot: "Bezig met mogelijke scenario's indien koersen worden afgelast"

  "Het coronavirus leeft wel in het peloton, ja", zegt Tiesj Benoot (Team Sunweb).

   

  "Het kwam plots ook echt dichtbij. Ik ben pas sinds gisteren terug van stage in Tenerife, waar een hotel in quarantaine is gezet. Gelukkig ben ik vlot thuis kunnen geraken."

   

  "Voor mij staan Strade Bianche en Tirreno-Adriatico op de planning. Het is nog even afwachten wat we gaan doen als dat zou wegvallen. De ploeg is in elk geval bezig met mogelijke scenario's voor het geval dat we de programma's moeten wijzigen."

   

  Ook Michael Matthews, Benoots ploegmaat bij Sunweb, maakt zich zorgen. "Uiteraard, want er sterven mensen. Het is dus niet een typisch lentegriepje. Het is echt iets groots."

   

  "Ik draag nu altijd handschoenen en een mondmasker als ik reis, gewoon om te voorkomen dat ik het coronavirus krijg of het zou doorgeven aan anderen. Je weet soms niet dat je het hebt."

  Het coronavirus leeft wel in het peloton.

  Tiesj Benoot

  Lampaert: "Gewoon gezond blijven en niet aan corona denken"

  "Ook ik ben toch wel bezig met het coronavirus", zegt Yves Lampaert. "Mocht de Tirreno afgelast worden, dan zou dat een streep door de rekening zijn van de jongens die het voorjaar rijden. Je kan daar nog enkele procentjes verbeteren."

   

  "Gelukkig is het nog niet zover. Maar mocht het ervan komen, dan zal er natuurlijk wel een ommezwaai zijn in de selecties voor Parijs-Nice. Niemand geeft graag zijn plaatsje voor Parijs-Nice, of andere koersen, af."

   

  "Het zou een redelijk groot probleem zijn voor ons als we niet in Italië kunnen koersen", vult Zdenek Stybar aan. "Maar het is natuurlijk belangrijker dat het virus zo snel mogelijk weg is. Ik volg het wel op de voet. Het is een spijtige zaak, er heerst wat paniek."

  Lampaert: "Binnen het team zijn er nu nog geen regels betreffende het virus. Het is nog niet echt serieus opgenomen. Laat ons eerst gewoon gezond blijven en niet te veel aan corona denken."

  Bij Deceuninck-Quick Step (hier Yves Lampaert) is er nog geen paniek.