Wesley Sonck: "Hoe de mensen Dries Mertens toejuichen, dat is geweldig"

  121 doelpunten staan er achter de naam van Dries Mertens.

  Dries Mertens heeft Marek Hamsik bijgehaald als clubtopschutter van Napoli. Er staan na zijn Champions League-goal tegen Barcelona nu 121 doelpunten op zijn teller. "Ik verwacht dat zijn 122e goal een parel wordt", vertelt Wesley Sonck.

  Wesley Sonck was als cocommentator voor Proximus Sports aanwezig in het Stadio San Paolo toen Dries Mertens zijn historische goal maakte. "Dries is de koning van Napels geworden. Ik heb dat aan den lijve ondervonden gisteren. Hoe de mensen hem toejuichen: "Ciro, Ciro, Ciro." Dat is geweldig."

   

  "In de opwarming kon je al veel zien. Zijn traptechniek, rust, beheersing, ... Dat zag je ook allemaal in die goal. Een goeie balcontrole, nog even met de buitenkant van zijn voet die bal een tikje geven en dan heel snel schieten. Zijn lichaam was volledig in evenwicht. Hij weet zeer goed wat hij doet. Ik vond het echt prachtig. Een prachtige goal in zijn eenvoud."

   

  Hij deed het ook op het grootste toneel. In de Champions League, tegen Barcelona. "Ik verwacht dat zijn 122e doelpunt een parel wordt."

   

  "Ik had ook gelezen dat hij in de competitiematch tegen Brescia een penalty niet wou trappen omdat hij zo niet de geschiedenisboeken in wou. Maar ik heb het hem zelf niet kunnen vragen, dus ik weet niet of het echt waar is."

  Het was een prachtige goal. Een prachtige goal in al zijn eenvoud

  Wesley Sonck

  "Ik schat deze prestatie zeer, zeer hoog in"

  121 doelpunten in 310 matchen. Hoe moeten we de prestatie van Mertens inschatten? "Zeer hoog. Als je zoveel doelpunten maakt bij een club als Napoli en je evenaart die mythische 121 doelpunten van Hamsik en je steekt ook Diego Maradona voorbij, dan beteken je toch iets, vind ik."

   

  "Ik schat hem zeker naar waarde. De goals die hij maakt, zijn soms van zo'n schoonheid en zo'n beheersing, dat is een enorme kwaliteit. Als hij voor doel komt, weet hij zo goed wat hij kan en wat hij niet kan. En hoe hij afwerkt, ik schat dat zeer, zeer hoog in."