Welke gouden tips heeft Michel Wuyts voor de Sporza Wielermanager?

  Michel Wuyts kiest voor Van der Poel als kopman.

  Ook wielercommentator Michel Wuyts heeft een ploeg ingevuld voor de Sporza Wielermanager, die met een knipoog naar zijn heimat de Sharphill Heroes werd genoemd. "Ik heb een ploeg voor het hele voorjaar samengesteld, dus ook al voor de klimkoersen."

  De 4 kopmannen

  • Julian Alaphilippe (12 miljoen): "Hij zal voor het eerst de Ronde van Vlaanderen rijden en ik denk dat hij meteen kan meedoen voor de prijzen, als hij goed begeleid wordt op de kasseien. Ik hoor dat ze twijfelen of hij Milaan-Sanremo (waar hij vorig jaar won) zal rijden. Ik hoop voor mijn ploeg uiteraard dat hij dat wel doet."

   

  • Mathieu van der Poel (10 miljoen): "Van der Poel is mijn kopman, omdat hij in de Omloop al meteen medefavoriet is en in de koersen daarna elke keer topfavoriet. De range van de wedstrijden die hij rijdt, met ook nog de Ardense koersen, is enorm. Als hij aan de start staat, rijdt hij doorgaans een prijs.

   

  • Greg Van Avermaet (10 miljoen): "Wat voor Van der Poel geldt, geldt ook voor Van Avermaet. Hij is een evergreen, je kunt op hem rekenen in alle wedstrijden. In de niche van de voorjaarskoersen, die kleiner is dan die in de rondes, behoort hij al 10 jaar tot de top."

   

  • Bob Jungels (8 miljoen): "Hij moet hoger kunnen mikken dan Kuurne (de koers die hij vorig jaar won). Na het verdwijnen van Gilbert bij Deceuninck-Quick Step moet Jungels een stap vooruit kunnen zetten en meedraaien in die drie- of viertand. Hij heeft nu ook meer ervaring opgedaan in het Vlaamse werk."

  Bob Jungels en Julian Alaphilippe, de 2 kopmannen van Deceuninck-Quick Step in de ploeg van Michel Wuyts.

  De sprinters

  • Caleb Ewan (6,5 miljoen): "Ik denk dat Ewan de snelste renner is van het moment. Hij kan Milaan-Sanremo winnen, want als je voor de 2e keer op de Hatta Dam (2e rit UAE Tour) de beste bent, dan moet je van alle sprinters het beste de Poggio kunnen verteren."

   

  • Dylan Groenewegen (7 miljoen): "Ik hoop dat hij uitgespeeld zal worden in koersen waar de klassieke renners voor passen, zoals bijvoorbeeld de Scheldeprijs."

   

  • Sam Bennett (6,5 miljoen): "Ik heb getwijfeld tussen Bennett en Jakobsen. Ik weet nog niet goed wie wanneer opgesteld zal worden. Ik denk dat Jakobsen beter is in de vlakke koersen en Bennett vlotter over de heuvels geraakt. Ik hoop dat hij wordt uitgespeeld in Gent-Wevelgem."

   

  • Pascal Ackermann (7 miljoen): "Ackermann wint Gent-Wevelgem: schrijf maar op."

  Wint Pascal Ackermann straks Gent-Wevelgem?

  De middenklasse

  • Dylan Teuns (6,5 miljoen): "Hij zit in bloedvorm en werd vorig jaar al 5e in de Omloop. Ik geef hem nu al de prijs voor moed en overgave om dat hij als type voor de Ardennen ook de Omloop rijdt en later zelfs de Ronde. Daar heb ik het grootste respect voor. Bovendien woont hij op 5 kilometer van mijn deur. Hij zou het mij kwalijk nemen als hij niet in mijn ploeg stond."

   

  • Jasper Philipsen (6 miljoen): "Ik geloof in die jongen. Hij kan én top 5 rijden in de sprints én hij heeft nog veel groeimarge in de klassieke wedstrijden. Ik hoop wel dat ze hem niet te veel uitspelen, zoals vorig jaar, al moeten ze hem natuurlijk wel genoeg opstellen, zodat hij punten kan scoren voor mijn ploeg."

   

  • Tadej Pogacar (6 miljoen): "Ik ga er niet van uit dat hij in de Vlaamse koersen uitgespeeld zal worden, maar ik verwacht hem wel vanaf de Gold Race. Dat zijn dan maar 3 koersen, maar je hebt toch ook renners voor dit werk nodig."

   

  • Amund Grøndahl Jansen (3 miljoen): "Ik wou een sterke renner van Jumbo-Visma, omdat zij net als voor het rondewerk met meerdere kopmannen werken. Van Aert was te duur en dus kwam ik bij Grøndahl Jansen uit, die volgens mij qua prijs onderschat is."

   

  • Nikias Arndt (3 miljoen): "Ik raakte door hem gecharmeerd in de Vuelta. Het is een sprinter die niet op de sprint wacht. Hij is ook van de Duitse school, dus hij heeft leren tijdrijden en kan in een finale alleen rijden. Ik hoop dat hij van Sunweb regelmatig mag meedoen."

   

  • Marc Hirschi (3,5 miljoen): "Ik reken eerder in de klimkoersen op hem dan voor het Vlaamse werk. Hirschi is een renner die vaak over het hoofd wordt gezien als het over de nieuwe generatie gaat, met onder meer Evenepoel, Pogacar en zelfs Sivakov. Maar hij heeft een allroundvermogen om u tegen te zeggen."

  Kan Tadej Pogacar het ook in de Ardennen?

  De "opvullertjes"

  • Filippo Ganna (2,5 miljoen): "Hij was in San Juan al op dreef, al zal hij door Ineos wel pas later ingezet worden voor de eendagskoersen."

   

  • Ruben Guerreiro (2,5 miljoen): "Ik leerde hem kennen toen hij bijna een rit won in de Ronde van België. Hij is zeer onstuimig, aanvalslustig. Dat zie ik graag bij een jonge renner."

   

  • Brandon McNulty (2,5 miljoen): "Hij staat erin voor de koersen in de Ardennen, al was hij in de Ruta del Sol al uitstekend op dreef."

   

  • Clément Venturini (2,5 miljoen): "Een woelwater en een renner die uit de cross komt, dus die rijdt graag in Vlaanderen. Niet dat hij de topsprinters zal kloppen, maar hij kan zich er wel tussensmijten."

   

  • Hugh Carthy (2,5 miljoen): "Een renner die een berg op kan. Hij is een van mijn reservisten voor de Ardennen. Nu maar hopen dat hij ook nog de selectie haalt."

   

  • Juan Sebastian Molano (2,5 miljoen): "Misschien wel de meest imposante sprinter van het moment, niet qua snelheid maar wel qua torso. Hij doet al mee aan de Omloop. Mogelijk haalt hij de finish niet, maar ik hoop dat hij dat dit voorjaar een paar keer wel doet."

  De imposante torso van Juan Sebastian Molano.