Clement voor Manchester United-Club Brugge: "Meer dan een mirakel nodig"

  Clement: "Het is een heel grote uitdaging om de afwezigheden op te lossen."

  Club Brugge bevindt zich in de laatste rechte lijn naar de return in de 1/16e finales van de Europa League tegen Manchester United. De ploeg van Philippe Clement komt gehandicapt aan de aftrap. "We zullen meer dan een mirakel nodig hebben", zegt de oefenmeester van blauw-zwart.

  Na de 1-1 van vorige week in Brugge ligt alles morgenavond open op Old Trafford. Al zijn de sterren Club - met de afwezigheid van kapitein Ruud Vormer, Emmanuel Dennis en Eder Balanta - niet echt gunstig gezind.

   

  "Ik had eerst gezegd dat we een mirakel zouden nodig hebben om door te gaan, maar nu denk ik dat we zelfs meer nodig hebben", zegt een nuchtere Philippe Clement.

   

  "Met al die afwezigen is het een totaal andere uitdaging geworden. We moeten top zijn van begin tot einde, anders riskeren we een flinke tik te krijgen."

   

  "Niet vergeten dat ook Krepin Diatta een vraagteken is. We zullen zien of hij kan spelen. De kans is klein, want hij heeft pas gisteren een deel van de training kunnen afwerken."

   

  "Als je al die jongens mist, is dat een nadeel. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Ik ga niet nadenken over zaken die tegenvallen, want dit betekent dat andere jongens nu ervaring kunnen opdoen. Ik heb geen enkele speler geselecteerd waarvan ik denk dat hij onder de indruk zal zijn van de omstandigheden."

   

  "Ik ga natuurlijk wel wat zaken moeten aanpassen, want op het middenveld komen we momenteel jongens tekort. Het is een heel grote uitdaging als coach om dit op te lossen. Daarom is dit zo'n leuke job: er gebeurt altijd vanalles, dit wordt nooit saai."

  Club traint op Old Trafford: "Kans is klein dat Diatta speelt"

  Training in Old Trafford:

  "Proberen geschiedenis te schrijven"

  Dat de vormcurve bij Manchester United de laatste tijd in stijgende lijn gaat, is ook Clement uiteraard niet ontgaan.

   

  "United wordt steeds sterker en recupereert steeds meer geblesseerde spelers. Ik heb dat voor de heenwedstrijd al aangegeven, na hun overwinningen tegen Manchester City en Chelsea, hoe sterk ze wel niet zijn."


  "Afgelopen weekend haalden ze met 3-0 uit tegen Watford. Ze zitten in een goeie periode en ze hebben een dure aankoop gedaan met Bruno Fernandes, een heel goeie speler. We weten dus dat we morgen tegenover een heel sterk United zullen staan."


  "Met ons jonge team, met veel minder ervaring, moeten we er volle bak tegenaan gaan en er het maximum uithalen. We proberen geschiedenis te schrijven, want dat kan altijd." 

  Tweet van Club:

  Deli: "We zijn niet bang"

   "We verwachten een compleet andere wedstrijd dan vorige week", zei Simon Deli, die Philippe Clement op de persconferentie voor de training in Manchester flankeerde.

   

  "Maar we zijn niet bang. We missen enkele spelers, maar we hebben een grote kern. Andere jongens zullen hun plaats innemen. Het belangrijkste is om er morgen van te genieten."     

   

  Het is van 2015 geleden dat Club zich kon plaatsen voor de 1/8e finales van de Europa League. Toen stopte het parcours in de kwartfinales. In 1976 schopte de Bruggelingen het tot de finale van de toenmalige UEFA-Cup en in 1988 bereikte Club de halve finales.