Beerschot haalt zijn gram: "BAS klasseert zaak van Virton en Westerlo"

  De strijd in 1B gaat voort.

  Is de juridische soap in eerste klasse B van de baan? Beerschot laat weten dat de klacht van Virton en Westerlo bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) "geklasseerd" is. Beerschot speelt dus maandagavond nog een inhaalmatch tegen Virton.  

  Nog 2 matchen voor Beerschot, nog eentje voor Westerlo

  Virton klopte Beerschot op de 23e speeldag met 1-0, maar de bezoekers vochten dat resultaat aan. De match werd vorige vrijdag nietig verklaard en een replay werd vastgelegd op maandag 2 maart, maar Virton (en derde hond Westerlo) gingen niet akkoord met het herspelen van de wedstrijd.

   

  Vrijdag staat de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. Westerlo en Beerschot staan schouder aan schouder in het klassement en zullen de periodetitel onder elkaar verdelen. Maar Beerschot krijgt dankzij de replay maandag dus nog een kans om eventueel alsnog over Westerlo te wippen.

   

  Virton, dat zich wilde indekken tegen eventuele insinuaties, en Westerlo stapten naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), maar vangen bot. "Het BAS heeft deze middag beslist om de zaak te klasseren", meldt Beerschot.

   

  Voor een goed begrip: Beerschot speelt in deze periode dus nog 2 matchen en kan nog 6 punten verdienen, Westerlo speelt alleen nog vrijdag en kan zijn puntentotaal nog uitbreiden met maximaal 3 eenheden.

  "Beerschot heeft terecht gelijk gekregen"

  "Beerschot is van in het begin van mening dat het BAS onbevoegd was en wenste dan ook dat de gebruikelijke procedure gevolgd werd. Inmiddels heeft het BAS de procedure dan ook gesloten", zegt de medeleider in de tweede periode in 1B.

   

  "Beerschot heeft terecht gelijk gekregen wat betreft de scheidsrechterlijke vergissing die werd begaan in de wedstrijd Virton-Beerschot van 25 januari 2020."

   

  "Wat men ook mag beweren: het is zonneklaar dat de beoordeling van de scheidsrechter een dermate grove inbreuk vormde op de regels van het voetbalspel en dat de wedstrijd om die reden nietig diende te worden verklaard."

   

  "Beerschot heeft zich bewust afzijdig gehouden in alle commentaren om rustig in dit dossier te kunnen werken. Beerschot zal zich nu voorbereiden op de komende wedstrijden en verwacht dat dit in alle rust en sereniteit zijn voortgang kent."