Alweer een standbeeld voor Cristiano Ronaldo... maar nu in chocolade

  Cristiano Ronaldo en standbeelden, het was tot nu toe nog geen geslaagd huwelijk. Ter ere van carnaval heeft nu ook een Portugese chocolatier zich gewaagd aan een poging om zijn idool te vereeuwigen. Hij vervaardigde een levensgroot beeld van CR7, volledig uit chocolade. 

  De Portugese chocolatier Jorge Cardoso spendeerde meer dan 200 uur om zijn voetbalidool te "vereeuwigen" in chocolade. Het beeld zal na carnaval verplaatst worden naar Ronaldo's eigen museum op Madeira, het eiland waar de voetbalster geboren is.

   

  Het is niet de eerste keer dat er een standbeeld van Ronaldo wordt gemaakt. De bekendste voorganger is een buste van de Portugees, die  in 2017 werd onthuld bij de heropening van de luchthaven van Funchal. Die buste werd echter met veel hoongelach onthaald, omdat het beeld in de verste verte niet op Ronaldo leek.

   

  Ook Ronaldo lachte groen bij de onthulling van die buste in Funchal. Daarom werd aan Emanuel Santos, de beeldhouwer van toen, een nieuwe kans gegeven om zijn fout recht te zetten. Hij leverde toen een jaar later een veel geslaagder exemplaar af. Benieuwd of de Portugees tevreden is over zijn nieuwe chocolade beeltenis. 

  De niet zo geslaagde buste uit 2017: