Oliver Naesen: "Denk niet dat ik in de Omloop de grote vorm al te pakken zal hebben"

  Oliver Naesen staat te popelen om aan het voorjaar te beginnen.

  Wielerliefhebbers tellen vol ongeduld af naar start van het wielervoorjaar. Dat doet ook Oliver Naesen (AG2R), een van de Belgische kanshebbers op succes. "Laat maar komen, ik zou zo graag eens iets winnen in het voorjaar", zegt Naesen.

  "Je bent bezig met wat de tegenstand doet, maar je moet van je eigen sterkte uitgaan"

  Dit weekend is het zover: de start van het voorjaar met op zaterdag de Omloop Het Nieuwsblad en op zondag Kuurne-Brussel-Kuurne.

   

  "Alle Belgische coureurs kijken er naar uit", vertelt Naesen in een gesprek met Sporza. "Voor de Omloop zijn het elk jaar opnieuw een beetje dezelfde vraagtekens over het vormpeil van de klassieke renners. Voor mij is dat het echte seizoensbegin. Je mag presteren wat je wilt in de voorbereidingskoersen, alle tellers worden dan op 0 gezet."

   

  "Je bent vooraf sowieso bezig met wat je tegenstanders doen en je kent bijvoorbeeld elke uitslag van de Ronde van de Algarve en noem maar op. Ik heb die koersen allemaal gezien, terwijl ik er zelf niet was."

   

  "Maar je moet toch altijd van je eigen sterkte uitgaan. Als je vooraf de deelnemerslijst ziet en denkt: "oh die is goed en die heeft dit en dat al gewonnen", dan moet je niet meer aan de start staan. Er staan geen slechte renners aan de start. Het zal wel weer loslopen." 

  (lees voort onder de video)

  Oliver Naesen in Het Journaal:

  "Het is makkelijker om een prijs te rijden bij slecht weer"

  Hoe zit het dan met het huidige vormpeil van Naesen? Is hij al klaar om dit weekend hoge ogen te gooien?

   

  "Ergens denk ik dat ik nog niet de grote vorm te pakken zal hebben dit weekend. Het is ook echt het begin van het seizoen natuurlijk. Het is nog heel lang."

   

  "Ze geven dit weekend slecht weer, maar dat houdt mij niet bezig. Het is vaak makkelijker om een prijs te rijden bij slecht weer, omdat bij veel renners in het peloton de moed dan wat in de schoenen zakt. Vroeger ging het me ook een aantal keer goed af in slecht weer, dus dat is zeker geen tegenstander."

   

  Naesen is een renner die in het najaar regelmatig scoort. In het voorjaar ontbreekt die vette vis voorlopig nog.

   

  "Alles is natuurlijk mooi om te winnen, maar ik zou zo graag in het voorjaar eens een keer iets winnen. Het voorjaar is zoveel belangrijker dan het najaar. Daarom mik ik ook echt op die grote blok van Milaan-Sanremo tot en met de Amstel Gold Race."

  Ik denk niet dat ik dit weekend de grote vorm al te pakken zal hebben. Het seizoen is nog heel lang.

  Oliver Naesen

  (lees voort onder de foto)

  Oliver Naesen was vorig jaar 2e in Milaan-Sanremo.

  "Teuns zal meespelen dit weekend, daar moet je geen seconde over twijfelen"

  De concurrentie zit natuurlijk ook niet stil. Een van de mannen om in de gaten te houden is uiteraard Mathieu van der Poel. De Nederlandse alleskunner maakte deze winter opnieuw veel indruk in het veld. Is hij te kloppen? 

   

  "Het is een supergoeie coureur, hij is een betere coureur dan ik. Maar het afgelopen voorjaar heeft mij niet elke keer geklopt. Dat gaat nu ook zeker niet zo zijn."

   

  Dylan Teuns wordt door zijn sterke prestaties afgelopen week in de Ruta del Sol getipt als mogelijke winnaar van de Omloop. Wat denkt Naesen?

   

  "Teuns heeft de laatste 2 jaar heel grote stappen gezet. Je mag dat zelfs sprongen noemen. Hij gaat dit weekend zeker meedoen, daar moet je geen seconde over twijfelen. Vorig jaar reed hij al top 5 in de Omloop, dat is geen toeval."

  Mathieu van der Poel zal mij dit voorjaar zeker niet elke keer kloppen.

  Oliver Naesen

  Het volledige interview met Oliver Naesen: