Dylan Teuns: "Ik ben zelf geschrokken dat ik al zo goed ben"

  Dylan Teuns maakte veel indruk de voorbije week in de Ruta del Sol.

  Na zijn sterke prestaties in de Ruta del Sol is Dylan Teuns (Bahrain-McLaren) een van de naar voren geschoven favorieten voor de Omloop Het Nieuwsblad. "Ik ga mezelf niet uitroepen tot topfavoriet, maar ik mag wel vertrouwen hebben", zegt Teuns.

  "Beetje geschrokken van hoe goed ik al ben"

  "De Omloop is altijd een kippenvelmoment, ook als je niet aan de start staat", vertelt Teuns bij Sporza. "Er hangt altijd een speciale sfeer rond die koers. Ik ben sowieso gemotiveerd."

   

  "Mijn conditie is zeker goed voor de tijd van het jaar, daar ben ik zeer tevreden over. Ik ben zelf toch wel een beetje geschrokken van hoe sterk ik al ben. Ik ben nog nooit in mijn carrière zo goed aan het seizoen begonnen."

   

  Wat wil dat zeggen voor het openingsweekend? Is Teuns nu topfavoriet voor de Omloop? "Ik ga mezelf zeker niet tot topfavoriet uitroepen, maar ik mag wel vertrouwen hebben. Vorig jaar was ik 5e en die ervaring pak ik nu zeker mee."

   

  "Het is altijd goed om die finale al eens gereden te hebben, maar een koers is altijd onvoorspelbaar. Ik probeer gewoon rustig te blijven. Je kan vooraf in je hoofd 110 scenario's maken en dan ga je zien dat het op de dag zelf scenario 111 is."

  De Omloop is altijd een kippenvelmoment.

  Dylan Teuns

  (lees voort onder de foto)

  Teuns won de tijdrit in de Ruta del Sol.

  "Ik presteer goed in slecht weer, maar sta er niet om te roepen"

  "Het zal sowieso een lastige wedstrijd worden zaterdag, ook zonder de voorspelde weersomstandigheden.  Maar met zware weersomstandigheden zal het sowieso nog zwaarder zijn. Ik heb al wel een paar keer goed gepresteerd in slecht weer, maar ik sta er niet om te roepen."

   

  Weet Teuns wie hij zaterdag in de gaten moet houden? "Ik heb wel de uitslagen in de Ronde van de Algarve wat gecheckt, maar dat geeft nog altijd geen zekerheid voor dit weekend. Er zijn er misschien die nog wat verstoppertje gespeeld hebben."


  "Mijn openingsweekend is geslaagd als ik een mooie finale heb kunnen rijden en in de top 10 finish. Ik ben niet meer de man van de grote uitspraken. Ik word daar altijd op afgerekend en ik zal dat niet meer doen." 

  (lees voort onder de video)

  "Ronde-debuut is kinderdroom die in vervulling gaat"

  Naast de Omloop Het Nieuwsblad zal Dylan Teuns in nog een aantal voorjaarskoersen te zien zijn. "Ik hou van de voorjaarskoersen, daarom heb ik er nu ook wat meer in mijn programma opgenomen."


  "Het is een dubbeltje op zijn kant dit voorjaar. Ik heb nog niet alle koersen in het verleden al eens gereden. In de Ronde van Vlaanderen maak ik bijvoorbeeld mijn debuut. Ik zie het als een kinderdroom die in vervulling gaat."

  Ik hou van de voorjaarskoersen, daarom heb ik er nu wat meer in mijn programma opgenomen.

  Dylan Teuns

  De uitgebreide babbel met Teuns: