Dries Mertens maakt recordgoal in stijl, maar valt geblesseerd uit

  Mertens liet Barça-doelman Ter Stegen kansloos.

  Het stond in de sterren geschreven en de heugelijke gebeurtenis kan nu ook met grote letters in het clubboek geschreven worden: Dries Mertens (32) heeft zijn 121e doelpunt voor Napoli gescoord, goed voor een clubrecord. Het feest kreeg wel een wrange nasmaak: Mertens verliet na de rust geblesseerd het veld met een pijnlijke enkel.

  Dries Mertens flirtte al eventjes met het clubrecord bij Napoli en vanavond was het eindelijk prijs.

   

  De Rode Duivel had een tijdje geleden al legende Diego Maradona uitgezwaaid in de Napolitaanse schutterslijst en moest met Marek Hamsik nog één boegbeeld voor zich dulden.

   

  De Slovaak, die tussen 2007 en 2019 bij Napoli speelde, kreeg vanavond het gezelschap van onze landgenoot op de eerste plaats.

   

  Mertens plaatste zijn 121e roos tegen Barcelona in de Champions League heerlijk binnen. Doelman Ter Stegen stond aan de grond genageld op de uithaal van Mertens richting de winkelhaak.

  Vreugde en verdriet

  Vreugde bij Napoli en Dries Mertens, maar die was van korte duur. Bij het begin van de tweede helft gingen de Rode Duivel en Sergio Busquets samen naar de bal en de Rode Duivel trapte op ongelukkige wijze vol tegen de schoen van de Spanjaard.

   

  Mertens bleef met een pijnlijke grimas liggen en had verzorging nodig. Een hinkende Mertens leek toch weer klaar voor de strijd. Het was maar schijn, want in de 53e minuut zat zijn historische wedstrijd er toch al op. Hij verliet het veld met een pijnlijke enkel.

  310 wedstrijden voor 121 doelpunten

  Dries Mertens verhuisde in 2013 van PSV naar Napoli. In zijn 310e wedstrijd voor zijn Italiaanse club zette hij zijn doelpuntenteller dus op 121.

   

  Mertens scoorde voor het eerst op 30 oktober 2013 tegen Fiorentina. Vooral in het seizoen 2016-2017 scoorde Mertens aan de lopende band.

   

  Onder trainer Maurizio Sarri werd hij uitgespeeld als valse negen en scoorde hij in de Serie A liefst 28 keer in 35 matchen.

   

  Op 23 oktober vorig jaar rondde Mertens al een mijlpaal. Dankzij twee potten tegen Salzburg kwam hij op gelijke hoogte van Diego Maradona met 115 doelpunten.

   

  Het record van Hamsik moest en zou sneuvelen, maar blessureleed zorgde voor de nodige vertraging. Met zijn 6e doelpunt in de Champions League-campagne heeft Mertens de eerste plaats nu toch in handen.

  De doelpunten van Dries Mertens bij Napoli:
  Serie A 90
  Coppa Italia 5
  Champions League 16
  voorronde Champions League 1
  Europa League 9

  Tweets over het recorddoelpunt: