David Goffin is de grote afwezige in Belgische Daviscup-ploeg: "Dat is spijtig"

  David Goffin is er niet bij tegen Hongarije.

  Kapitein Johan Van Herck heeft de Belgische selectie onthuld voor het duel met Hongarije (6-7 maart) in de kwalificaties van de Daviscup. David Goffin ontbreekt. "Het is spijtig dat we niet de sterkst mogelijke ploeg kunnen opstellen", zegt Van Herck.

  België staat op 6 en 7 maart oog in oog met Hongarije in de kwalificaties voor de Daviscup. Maar dat zal zonder David Goffin zijn.

   

  "David wil de voorrang geven aan zijn voorbereiding op de hardcourttoernooien van Indian Wells en Miami", zegt kapitein Johan Van Herck. "Die 2 toernooien vinden plaats in de week na de Daviscup."

   

  "Uiteraard vinden we het spijtig dat we niet de sterkst mogelijke ploeg kunnen opstellen. Maar de ervaring uit het verleden leert dat we voor sterke teamprestaties kunnen zorgen in Daviscup."

   

  "We geloven  volop in de kwaliteiten van Kimmer , Ruben, Arthur, Joran en Sander en zullen er allemaal samen alles aan doen om de kwalificatie voor de Davis Cup Finals in Madrid af te dwingen."

  De Belgische selectie bestaat uit Kimmer Coppejans (ATP-152), Ruben Bemelmans (ATP-226), Arthur De Greef (ATP-226) en dubbelspecialisten Joran Vliegen en Sander Gillé.

   

  De inzet van het duel is een ticket voor de Daviscup Finals in Madrid (23-29 november). Daar mogen 18 landen aan deelnemen. Eind vorig jaar vond op dezelfde locatie de 1e finaleweek van de hervormde Daviscup plaats. Spanje veroverde toen de titel.