Belgisch roeiteam keert vervroegd terug uit Italië door uitbraak coronavirus

    Brys en Van Zandweghe waren in Varese om zich voor te bereiden op de Spelen in Tokio.

    De beste Belgische roeiers waren afgelopen week op stage in Varese, in het noorden van Italië, om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen. Normaal zou de stage meerdere weken duren, maar door de uitbraak van het coronavirus zullen de roeiers morgen al terugkeren. 

    "We keren niet terug uit angst voor het coronavirus, maar wel om te voorkomen dat we in een quarantaine zouden terechtkomen", verduidelijkt coach Frans Claes. "De roeiers vliegen morgenvroeg terug. De coaches gaan met de boot."

     

    Onder andere speerpunten Tim Brys en Niels Van Zandweghe waren aanwezig op de stage in Varese om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen.