Alaphilippe in de Ronde? "Meteen topfavoriet, maar nervositeit kan hem zuur opbreken"

  Julian Alaphilippe komt dit voorjaar ook in Vlaanderen koersen.

  Julian Alaphilippe pakt het dit voorjaar een beetje anders aan en zal voor het eerst ook proeven van de Ronde van Vlaanderen. Michel Wuyts, José De Cauwer en Thijs Zonneveld hinken in onze podcast De Tribune: Wielervoorjaar op 2 gedachten.

  Thijs Zonneveld is zeker dat Alaphilippe geen figurantenrol zal spelen in de Ronde van Vlaanderen. "Alaphilippe start alleen als hij het idee heeft dat hij daar brokken kan maken. Hij is handig genoeg en zou overal bij de eersten kunnen opdraaien."

   

  "Anderzijds hebben we bij jongens als Valverde gezien dat het wel mogelijk is om ver te geraken, maar dat winnen nog een ander verhaal is."

   

  "Ik zet hem toch meteen bij de topfavorieten", zegt Michel Wuyts. "Ik ben ervan overtuigd dat hij als ex-crosser behendig genoeg is om de kasseistroken - die hij het meest moet vrezen - goed overheen te komen. Als hij goed begeleid wordt door iemand met ervaring, die hem als een blindegeleidehond perfect overal doorheen kan loodsen."

   

  "Ik hoor van Lefevere ook dat de kans groot is dat hij Milaan-Sanremo (dat voorlopig wel op zijn programma staat) niet zal rijden, met het oog op de Ronde en om nog genoeg over te hebben voor de Ardennen, want vorig jaar ging het licht uit in Luik. Dat zegt toch ook al iets over zijn ambitie."

  "Alaphilippe is qua nervositeit Voeckler maal 10"

  Ook José De Cauwer zou niet verbaasd zijn als Alaphilippe meteen meedoet om de knikkers. "Het is een wereldwonder én hij leeft tegenwoordig op een wolk, want hij heeft de grote liefde gevonden."

   

  "Qua capaciteiten moet het dus zeker lukken, maar hij zal wel een hele dag nerveus van links naar rechts schieten. Hij is Voeckler maal 10. Daardoor zal hij op het einde misschien iets tekortkomen, denk ik."

   

  "Het is inderdaad Julianke nerveux", valt Wuyts zijn rechterhand bij. "Het zal erop aankomen dat hij zich inhoudt, want dat is het grote gevaar in de Ronde: dat je te kwistig je emmer uitgiet."

   

  Luister naar de volledige uitzending van De Tribune: Wielervoorjaar

  Download de podcast van De Tribune: Wielervoorjaar