"Als wij zo zouden reageren, zouden mensen niet meer naar Extra Time kijken"

  Filip Joos en Youri Mulder.

  Michel Preud'homme liep zaterdag in de wedstrijd tegen Antwerp tegen een 5e gele kaart aan. Daardoor is de trainer van Standard geschorst voor de volgende wedstrijd tegen Charleroi. In Extra Time keken de analisten maandagavond met een kritisch oog naar het gedrag van Preud'homme.

  Michel Preud'homme staat bekend om zijn heftige reacties. Als hij het niet eens is met een beslissing van de scheidsrechter, dan laat hij dat openlijk merken.

   

  Gert Verheyen is niet vies van een beetje temperament, zo lang iedereen respect voor elkaar blijft opbrengen.

   

  "Scheidsrechters, spelers en trainers kennen elkaar. Voor de match zeggen de refs al: "rustig aan". Dan ben je als speler of trainer tenminste al gewaarschuwd. Het is iets waar een scheidsrechter later in de wedstrijd naar kan verwijzen bij een incident."

   

  "Michel Preud'homme had zich tot voor de match tegen Antwerp enkele weken ingehouden, maar dat doet zijn ploeg geen goed. Ik vind: je moet jezelf blijven."

   

  "De spelers kennen je op een bepaalde manier en verwachten dus altijd een bepaald gedrag van jou. Voor een stuk maakt dat Standard ook sterk. Een bepaald gedrag valt dus tot op een bepaalde hoogte te rechtvaardigen, al zeg ik niet dat alles moet kunnen."

  Michel Preud'homme had zich tot voor de match tegen Antwerp enkele weken ingehouden, maar dat doet zijn ploeg geen goed. Ik vind: je moet jezelf blijven.

  Gert Verheyen in Extra Time

  "Het is een automatische reactie geworden"

  Een cynische Preud'homme zei op zijn persbabbel na de wedstrijd: "Ik ben de gekste. Ik gesticuleer en reageer. Anderen zitten de hele tijd te konkelfoezen met de vierde scheidsrechter. Maar ik heb een Latijns temperament en daar houdt men niet van."


  "Wij zijn altijd de slechte. De scheidsrechter vergiste zich drie keer in twee minuten. Ik heb dat laten merken, want als het te veel is, is het te veel. Ik kreeg meteen geel... Ik had gezegd dat ik hen dat plezier niet meer zou gunnen, maar ze hebben het ondanks alles toch gekregen." 

   

  Filip Joos: "Met een Latijns temperament is niks mis. Ik vind dat goed. Maar in dit geval vind ik het vooral erg voor de ref, want Preud'homme zet de ref in zijn blootje."

   

  Youri Mulder: "In andere sporten wordt een beslissing van de leiding geaccepteerd. Ik denk dat voetbal de enige sport is waarin zo geagiteerd gereageerd wordt op de scheidsrechter. Als wij dat hier zouden doen, zouden mensen niet meer naar Extra Time kijken."


  "Zoals Michel Preud'homme zich wekelijks gedraagt: dat is toch een beetje een gek? In Nederland heeft hij dit niet gedaan, want het werd hem van tevoren gezegd dat het niet mag. Het is een automatische reactie geworden, net zoals je tegenwoordig keepers bij een uittrap eerst hun verdedigers verrot ziet schelden."

  Extra Time over het gedrag van Preud'homme: