VIDEO: Real-speler Rodrygo mist Clasico na actie "à la Van Nistelrooy"

  Rodrygo werd na deze actie prompt met een tweede geel bestraft.

  Real Madrid zal dit weekend tegen Barcelona geen beroep kunnen doen op Rodrygo. De Braziliaan liep gisteren in een wedstrijd met het tweede team van Real tegen een domme rode kaart aan, toen hij na een knap solodoelpunt de doelman van de tegenstander ostentatief ging uitdagen.

  Real Madrid Castilla, het B-team van Real Madrid, speelde gisteren een competitiewedstrijd tegen San Sebastian in de Segunda División B. De 19-jarige Rodrygo deed het goed en scoorde laat in de wedstrijd na een knappe solo. 

   

  Rodrygo, die al met geel geboekt stond, werd vlak na de 0-2 wat uitgedaagd door San Sebastian-doelman Xabier Irureta en reageerde door ostentatief te juichen in het gezicht van Irureta. De scheidsrechter kon er niet bepaald om lachen en schoof prompt een tweede gele en bijgevolg rode kaart onder de neus van de Braziliaan.

   

  Door de domme actie kan Real-coach Zinedine Zidane komende zondag geen beroep doen op Rodrygo, die door de blessure van Eden Hazard nochtans mocht hopen op speelminuten in de Clasico.

   

  Rodrygo is trouwens bezig aan een goed eerste seizoen bij Real. Met 7 doelpunten in alle competities is hij na Karim Benzema de beste schutter bij de Koninklijke. Zo scoorde hij onder andere een hattrick in de Champions League tegen Galatasaray.

  Bekijk hier de opmerkelijke actie van Rodrygo:

  De mosterd gehaald bij Ruud Van Nistelrooy?

  De beelden van Rodrygo deden bij sommige voetbalfans ongetwijfeld een belletje rinkelen. In 2005 pakte Oranje-spits Ruud Van Nistelrooy uit met een gelijkaardige actie tijdens een interland tegen Andorra. 

   

  De Nederlander werd toen continu geprovoceerd door zijn directe tegenstanders, maar haalde na zijn tweede doelpunt zijn gram door voor de neus van een Andorra-verdediger te gaan juichen. Ook hij werd toen met een gele kaart bestraft. Bekijk hier de beelden: