Gooit coronavirus roet in het eten? "Er is geen plan B voor Milaan-Sanremo"

  Zal Milaan-Sanremo dit jaar wel plaatsvinden?

  De uitbraak van het coronavirus in Italië baart de organisatoren van Milaan-Sanremo zorgen. "Het is nog meer dan 3 weken. We kunnen enkel maar hopen dat de situatie tegen dan verbeterd is", zegt organisator Mauro Vegni aan Cyclingnews.

  Het coronavirus zorgt voor paniek in Italië. Voetbalwedstrijden worden afgelast en ook de Italiaanse wielerkoersen kunnen in het gedrang komen.

   

  Het parcours van de Strade Bianche (7 maart) bevindt zich voorlopig niet in de gevarenzone. Over Milaan-Sanremo maken de organisatoren zich wel al zorgen.

   

  De "Primavera" wordt op 21 maart voor een deel afgewerkt in Lombardije, waar al heel wat besmettingen met het coronavirus werden vastgesteld.

   

  "We zijn allemaal heel bezorgd over wat er gebeurt", zegt Mauro Vegni van RSC Sport, de organisatie achter Milaan-Sanremo. "Tegelijkertijd hopen we dat de situatie met de tijd zal verbeteren en het aantal gevallen niet zal toenemen."

   

  Veranderingen aan het parcours overweegt de organisatie niet. "Het heeft geen zin om het parcours voor drie vierde te schrappen. We kunnen alleen maar de raadgevingen van de overheid opvolgen. Het is nog ruim 3 weken tot Milaan-Sanremo."

   

  Vorig seizoen haalde Julian Alaphilippe het voor Oliver Naesen en Michal Kwiatkowski. Met Wout van Aert (6e) eindigde toen nog een Belg in de top 10.