Elise Mertens: "Ik had niet verwacht dat Clijsters al zo goed zou spelen in die 2e set"

  Clijsters en Mertens trainden dit seizoen al samen.

  In het WTA-toernooi van Doha verdedigt Elise Mertens deze week haar titel tegen mooi volk. "Ik zou heel graag terugkeren in de top 20 van de WTA-ranking", vertelt Mertens in Qatar.

  Elise Mertens (WTA-22) maakte gisteren korte metten met de Chinese Qiang Wang tijdens haar openingsmatch in Doha: 6-2 en 6-1.

   

  Vorig jaar klopte Mertens Simona Halep in de finale. Met Barty, Kenin, Pliskova, Svitolina, Kvitova, Bencic en Bertens wordt het een zware klus om haar titel in Doha te verlengen.

   

  "Ik mag niet te veel terugdenken aan die eindzege van vorig jaar", vertelt Mertens. "Ik wil vooral weer mijn plekje heroveren in de top 20 van de WTA-ranking. Daarom wil ik in dit toernooi zo ver mogelijk geraken."

   

  Mertens keek vorige week ook met belangstelling naar de wedstrijd van "comeback kid" Kim Clijsters tegen Muguruza. "Naarmate de wedstrijd vorderde, paste Clijsters zich beter en beter aan."

   

  "Ik had eigenlijk niet verwacht dat Clijsters al zo goed zou spelen in de 2e set. Ze maakte een 3-0-achterstand ongedaan. Clijsters is een ongelooflijke vechtster, ze heeft die spirit van vroeger nog niet verloren."