Oeps: 60-jarige ruiter wint zijn 1e Wereldbeker en valt tijdens prijsuitreiking van paard

  Gulliksen viel tijdens de prijsuitreiking van zijn paard.

  De Noor Geir Gulliksen heeft de wereldbekerjumping in Göteborg gewonnen. Het was voor de 60-jarige ruiter zijn eerste zege op dat niveau. Een feestelijke dag, al had hij tijdens de prijsuitreiking ook wel even een baalmomentje. Zijn paard schrok en Gulliksen maakte van dichtbij kennis met de piste.

  Gulliksen draait al meer dan 40 jaar mee aan de top van de jumpingsport, maar pakte nu pas zijn eerste grote zege. "Ik dacht dat het niet meer zou lukken. Dit is het hoogtepunt in mijn carrière", zei hij. 

   

  Toen hij zonder zijn helm zijn prijs ging halen, schrok zijn paard en Gulliksen moest zich laten vallen. Even leek hij een muur te raken en het publiek hield zijn adem in. Er werd ook een scherm rond de 60-jarige Noor gezet, maar hij sprong snel weer recht. 

  2 Belgen naar WB-finale in Las Vegas

  De WB-jumping in Zweden was ook de laatste kans voor de ruiters om punten te sprokkelen voor het eindklassement. Alleen de top 18 mag in april deelnemen aan de finale in Las Vegas. 

   

  Daar zijn ook twee Belgen bij: Pieter Devos en Niels Bruynseels.