Real Madrid: "Eden Hazard heeft stressfractuur in rechterenkel"

  Zinédine Zidane vreesde er gisteravond al voor. Dezelfde enkel werd geraakt in de match op Levante.

  Eden Hazard ligt weer voor een tijd in de lappenmand. De Rode Duivel van Real Madrid viel gisteren met pijn aan zijn rechterenkel uit, de enkel waarmee hij de voorbije maanden out was. Hazard kampt met een stressfractuur, een serieuze streep door de rekening van Real en coach Zinédine Zidane in de week van duels tegen Manchester City en Barcelona.

  "Het ziet er niet goed uit. Hij werd opnieuw geraakt aan dezelfde enkel", sprak Zidane gisteravond onheilspellende woorden over de blessure van Hazard op de persconferentie. De topaankoop van Real Madrid maakte pas vorige week zijn rentree, nadat hij eind november na een duel met PSG-Rode Duivel Thomas Meunier uitgevallen was. Hij liep toen een klein breukje op.

   

  De club koos ervoor niet te opereren, maar Hazard de tijd te gunnen om fit te raken voor de belangrijke slotweken en -maanden van het seizoen. Vorige week  deed hij 3 kwartier mee tegen Celta (2-2), gisteren op Levante (1-0) moest hij echter aangeslagen het veld verlaten na 67 minuten.

   

  Vanochtend onderging Hazard de nodige medische onderzoeken. Die wezen op een stressfractuur in zijn enkel. Er zit een haarfijn barstje in het stukje kuitbeen in zijn enkel. Dat was ook het enige wat Real kwijt wou in een erg korte mededeling. Het zei er niet bij of het op dezelfde plaats was en hoe lang de Belg out is. "We wachten de evolutie af", luidt het. (bekijk de beelden van Hazards wissel onder de foto)

  Eden Hazard verlaat het veld in pijn:

  Derde blessure in eerste seizoen bij Real

  Eden Hazard realiseerde zijn droomtransfer afgelopen zomer na 7 seizoenen bij Chelsea, maar veel plezier hebben de twee partijen nog niet aan elkaar beleefd. In augustus en september bleef de aanvallende middenvelder van 100 milljoen 4 weken aan de kant met een hamstringblessure. Dat hield hem 3 matchen aan de kant.

   

  Tussen eind november en half februari volgden nog eens 16 gemiste matchen met een gelijkaardige enkelblessure. Dit seizoen speelde Hazard nog maar 15 duels voor Real, goed voor 1 goal en 5 assists. Ter vergelijking: vorig seizoen was hij goed voor 21 goals en 17 assists in 52 matchen voor Chelsea.