Koen Naert ondanks grote trainingsachterstand naar WK halve marathon

  Koen Naert.

  Europees marathonkampioen Koen Naert neemt op zondag 29 maart deel aan het WK halve marathon in het Poolse Gdynia. Naert was de afgelopen maanden op de sukkel met een voetblessure.

  "Echte wedstrijden noem ik ze nog niet, want ik heb nog veel tijd nodig. Maar ik ga wel 3 wedstrijden lopen. Ik moet toch ergens naartoe kunnen werken", zegt Koen Naert.

   

  Voor Naert aan de start verschijnt van het WK halve marathon loopt hij de 20 kilometer in het Nederlandse Alphen op 1 maart en de 10 kilometer in Brunssum, eveneens in Nederland, op 15 maart.

   

  De afgelopen maanden werd Naerts olympische voorbereiding stevig verstoord door een voetblessure. Die lijkt nu eindelijk tot het verleden te behoren.

   

  "Ik doe nog altijd veel alternatieve trainingen uit voorzichtigheid. Ik zit nu aan 120 loopkilometer per week en dan nog eens het equivalent van 50 kilometer aan alternatief werk."

   

  "Normaal was het WK halve marathon een serieus doel, maar nu niet meer. De Olympische Spelen in Tokio komende zomer zijn nu het enige doel."

  "Ambities blijven ongewijzigd"

  De voetblessure hindert Naert al sinds juli vorig jaar. Betekent dat dat hij zijn olympische ambities heeft moeten bijstellen?

   

  "Nee, die blijven ongewijzigd, al zal dat vooral van mijn verdere voorbereiding afhangen. Momenteel zet ik week na week grote stappen. Als ik dat kan doortrekken, zie ik geen probleem."